Gemeente wil Randstedelingen lokken

DRONTEN
De gemeente Dronten hoopt met een nieuwe wooncampagne nieuwe inwoners te lokken uit de Randstad. 'Welke woonwensen je ook hebt, Dronten geeft je de ruimte' wordt de slogan van de campagne, die in het najaar begint.

Dronten heeft 75.000 euro uitgetrokken om de gemeente te promoten via onder meer Facebook en Funda, en op affiches op stations en abri's. Citymarketeer Huib Velthuizen spreekt van een 'steen in de vijver', die is gericht op de overloop van Randstedelingen die het daar te druk of te duur vinden.

Dronten heeft volgens Velthuizen een dorpse uitstraling, maar alle voorzieningen zijn er te vinden, zoals De Meerpaal, de Aeres Hogeschool, het Meerpaalplein en het winkelaanbod.

reacties (7)

 • kees d.

   

  De gemeente Dronten kan beter eerst haar eigen inwoners het naar de zin maken in plaats van een lokeend naar de randstad te gooien. De vraag is dan ook of ik wel in een namaak randstad zou willen wonen. Als ik in een grote stad zou willen wonen zou ik wel die kant op verhuizen.

  reageer
 • August

   

  Ik kan me als dorpeling wel voorstellen dat je eigenlijk helemaal niet op dit soort actie's zit te wachten. Misschien wil je wel dat je dorp, dorp blijft. Worden dit soort actie's niet met de huidige dorpsgenoten overlegd?

  reageer
 • Ilse

   

  Jazeker. Dit soort dingen wordt altijd met de huidige dorpsbewoners overlegd. Dat gebeurt namelijk tijdens de aanloop naar de nieuwe gemeenteraadsverkiezingen. Als de nieuwe verkiezings en partij programma's opgesteld worden. In deze tijd vertellen politieke partijen aan de kiezers wat ze van plan zijn met Dronten. En aangezien de gemeente Dronten een echte CDA gemeentes is en een beetje een VVD, en dat dus de partijen zijn die het hier voor het zeggen hebben, moet je bij hen zijn als je het er niet mee eens bent. In maart gaan we weer naar de stembus. Ik zou zeggen, verdiep je eens in de lokale politiek. En stuur bij als je het anders wilt, door straks naar de stembus te gaan en je bewust te zijn wat de partij waar je op stemt met Dronten gaat doen

 • HH

   

  Dat kleine en middelgrote gemeenten nog geld uit blijven geven aan citymarketing verbaast me. Ze roepen allemaal hetzelfde: "geeft lucht", "geeft ruimte". Dat heeft dus een effect van niets. En trekt echt geen nieuwe inwoners.

  reageer
 • Bas

   

  De opsomming geeft mij nou niet een juich gevoel. Als deze opsomming alles is dan heeft Dronten dus niets te bieden. Ook in Dronten staan veel winkelpanden leeg

  reageer
 • pieter de oude

   

  Winkelaanbod is het bekende gedoe dat je overal aantreft, voor bv. vrouwen en mannen vanaf 40 jaar is het aanbod van kleding(winkels) echt schaars. Parkeerplaatsen die zo nodig moeten worden volgebouwd, met appartementen, zowel in als buiten het centrum. Wel goede treinverbinding, echter een dramatisch aanvullend vervoer, zodat dat je mensen (zeker gezinnen) zonder of met maar een auto echt moet ontraden naar Dronten en zijn dorpen te komen,over de hoge OV kosten maar te zwijgen.

 • Rene

   

  Ik moet altijd zo lachen om dit soort acties. "Het is hier zo heerlijk rustig: kom allemaal hierheen."

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • peter van den bemt

   

  Ik kom sinds kort min of meer regelmatig in Dronten. Ik moet zeggen: niet verkeerd. Centrum is flink opgeknapt. Mooi winkelcentrum, mooi plein met vele terrasjes. En, wat ik in Almere alleen aantal jaren niet meer zie gebeuren: verzorgd, goed onderhouden. Maar of er veel volk uit de Randstad zal komen wonen, dat betwijfel ik. Hooguit als je er ook kunt werken. En de sfeer van de stad kunt missen.

  reageer
 • Nu ik even

   

  Wacht even tot ik mijn huis in Lelystad heb verkocht!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert