Roggebotstaete heeft al 20.000 euro voor ombouwen kas

DRONTEN
Met een crowdfundactie van landgoed Roggebotstaete in Dronten is al 20.000 euro ingezameld voor een oude druivenkas. Dat zegt landmeester Lennard Duivestijn van Roggebotstaete.

De kas komt uit België en stond op de nominatie om gesloopt te worden. Vrijwilligers en medewerkers van Roggebotstaete willen de oude druivenkas gebruiken om het jaar rond groenten te telen. Ook is het de bedoeling om er diners in te organiseren voor groepen mensen. Doel is eigen inkomsten genereren zodat Roggebotstaete minder afhankelijk is van subsidies. 

Nog 40.000 euro nodig
Om de kas helemaal in oude staat terug te brengen, is 60.000 euro nodig. Daarmee is nu nog 40.000 euro nodig. De crowdfundactie loopt tot eind september. Mensen die geld doneren, krijgen er iets voor terug. Zo kunnen ze een raampje adopteren, een t-shirt krijgen of naar het openingsdiner komen.

Roggebotstaete wordt door Duivestijn omschreven als een 'eetbaar parklandschap'. De mensen die er wonen leven van het land. Vlees komt van dieren die er grazen, er is een voedselbos en er wordt graan geteeld. Er zijn ook leer-, werk- en ervaringstrajecten voor jongeren zonder startkwalificatie.


Roggebotstaete Kas from Creatieve Prikkels on Vimeo.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert