Almeerder geeft Elmo zijn stem

ALMERE
"Het kwam op mijn pad en vond en vind het geweldig leuk. Maar ik heb nooit van deze carrière gedroomd", aldus stemacteur Hein Boele uit Almere. Hij is de stem achter Elmo uit Sesamstraat. Maar ook doet hij de stem van Konijn uit Winnie de Poeh, en de stem van Hildebrand Slakhoorn in Harry Potter.

Volgens Hein is vooral zijn stembereik, van hoog tot laag, verantwoordelijk voor het feit dat hij zoveel stemmen mag doen. "Als je met je stem naast emotie ook bijvoorbeeld ouderdom kunt weergeven, dan heb je een heel geschikt stem. Daar zit mijn kracht", stelt Hein.

Bij kinderen zal hij nooit zomaar de stem van Elmo opzetten. "Die schrikken zich rot. Ze verwachten Elmo en niet zo'n wat oudere man."

reacties (2)

 • Jay

   

  Wat ik een beetje mis in dit bericht, is dat Hein Boele al vele tientallen jaren actief is, niet alleen met zijn stem maar ook als acteur. Zo was hij begin jaren 70 al te zien in de musical En Nu Naar Bed (naast Frans Halsema), en speelde hij in films als Pastorale 1943 en series als Pleisterkade 17. Verder zat zijn stem in talloze reclamespots uit de jaren 70 en 80.

  reageer
 • Emma

   

  Wat een leuk vrolijkmakend artikeltje. Bijzondere baan!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert