Pokémon Go is terug van weggeweest

ALMERE
Pokémon Go, het spel waarmee je via je telefoon in de buitenlucht allerlei virtuele figuurtjes kunt vangen, was een jaar geleden razend populair. De interesse was weggeëbd, maar het spel heeft een tweede leven gekregen nu het met andere spelers in een groep gespeeld kan worden.

Een paar dozijn spelers komen geregeld samen op verschillende plekken in de provincie om samen op jacht te gaan. Ze spreken met elkaar af via de sociale media. Het Muzenpark in Almere is een goede locatie. ''Hier zitten heel speciale Pokémons die je niet snel ergens anders zult vinden", zegt één van de spelers.

Pokémon heeft allerlei nieuwe figuren bedacht die alleen te vangen zijn met een groep. "In je eentje kun je deze nooit vangen. Daar zijn ze te sterk voor. Je moet er echt met 20 man tegelijk mee 'battelen' om ze te pakken te krijgen", zegt een speler. "Een gratis auto of vliegreis zul je er niet mee winnen. Het gaat erom zoveel mogelijk punten te verzamelen, dat is de lol."

reacties (5)

 • Top

   

  Stelletje tyfushaters! Laat iedereen lekker zijn ding doen! En dan wordt je omver gereden als go'er. Leren ze vast en zeker van, niet jullie probleem..

  reageer
 • Micha

   

  Even een paar correcties. -het meervoud van pokemon is pokemon en niet pokemons -ze hebben geen nieuwe figuurtjes bedacht alleen een paar pokemon extra toe gevoegd (alleen de eerste 2 generaties uit de jare 90 zijn te vangen. Dit zijn er zo'n 251 en ondertussen bestaan er meer dan 700) -pokemon go gaat niet om punten

  reageer
 • Karel

   

  Goh, interessant zeg. Ondertussen wel goed opletten op straat, hè.

 • Wim

   

  Begint die ellende weer. Waar je je tijd al niet aan kunt verdoen, zielig. Maar ach een kinderhand is snel gevuld.

  reageer
 • Joseph

   

  Jongeren, maar ook veel volwassenen, die naar buiten gaan om te (samen) te gamen i.p.v. binnen achter de Playstation te zitten (waar op zich ook niks mis mee is) ... wat ellende! Alle ellende in de wereld verbleekt hierbij. Neem nog een slok azijn.

 • Karel

   

  Het is wachten op het eerste ongeluk, want ze kijken op noch om. Of dat je zelf van je sokken wordt gereden door hun onoplettendheid, want op de fiets en scooter gaat het gewoon door. Pokem0n maakt ze ook rijp voor een nekhernia

  reageer
 • John

   

  Ik denk dat de Pokémon spelers beter opletten dan de gemiddelde voetganger. Ze zijn er als het ware op getraind om op hun omgeving te letten. Almere blijft almere. Zeiken om het zeiken. Zoek een hobby en reageer je frustraties niet af op mensen die er wel een hebben.

 • Ik

   

  Ogh krijgen we dat gezeik weer ... kunnen ze niet beter een vakantie baantje zoeken .

  reageer
 • Kees

   

  En jij besteed je 24 uur per dag wel nuttig? Laat ze lekker, ieder z'n ding.

 • Sofie

   

  Want de mensen die soms naar buiten gaan voor een spelletje zijn meteen werkeloos in jouw ogen?

 • helemaal gelijk👍

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert