Politie houdt inbreker aan in Tussen de Vaarten

ALMERE
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag rond 04.10 uur een man aangehouden die wordt verdacht van een inbraak in de Almeerse wijk Tussen de Vaarten. 

Toen agenten rondreden in de wijk, zagen ze twee mannen die zich direct uit de voeten maakten. Eén van de mannen reed weg op de fiets en de ander rende er achteraan. Later werd de fiets gevonden bij een stroomhuisje aan de Therese Schwartzestraat. Daar vond de politie ook een aantal gestolen spullen, waaronder een laptop.

Na een zoektocht is een 20-jarige Almeerder aangehouden die zich verstopte in de bosjes van een voortuin. Een politiehelikopter heeft gezocht naar de andere verdachte. 

Ingebroken bij woning 
Via de gestolen spullen vond de politie een woning aan de Hofstedestraat waar de goederen vandaan zouden komen. Later bleek dat er daar ingebroken was. De fietsen die het groepje achterliet zijn in beslag genomen. De politie is op zoek naar de eigenaar van één van de rijwielen. 

 

reacties (16)

 • rohan

   

  In deze week is er ook een inbraak gepleegt in de chagallweg heeft dat er wat mee te maken

  reageer
 • De advocaat

   

  U weet helemaal niets. Voorts zal er eerst een rechtspleging moeten volgen. Wellicht laat u uw kinderen gewoon zitten zonder veroordeling en daan maar zien of het terecht is.

  reageer
 • Ehhhh

   

  Ja! Hij is op heterdaad betrapt en dus heeft hij een strafbaar feit gepleegd en onze gastvrijheid misbruikt. Dus ja ! Als een gast zich in jouw huis stevig misdraagt dan zet je hem toch ook je huis uit?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Zonder veroordeling? Ooit van het woord rechtsstaat gehoord?

  reageer
 • Johan

   

  Even twee dingen: zet je spellingcontrole aan als je een reactie typt. en ten tweede als we eens wat harder en ongenuanceerder optreden in dit land zullen er heel veel criminelen uitgezet kunnen worden, en zal het land een heel stuk leefbaarder zijn.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • John

   

  En natuurlijk weer de gebruikelijke ongefundeerde reacties van wereldvreemde reageerders die denken dat NL te soft straft. Doe even een vergelijkend onderzoek en houd voortaan je hersenspinsels voor je. Drone zou inderdaad geen slecht idee zijn, want boel herrie en naar ik begrijp zonder resultaat.

  reageer
 • Rk

   

  Dat je schrijft dat 'oom agent' maar moeilijk uit zijn auto komt weet je echt niet waarover je praat. Op een tijdstip waarop men normaliter in bed ligt, zag ik deze mannen over straat rollen om een inbreker te overmeesteren. Dus hulde voor deze mensen die dat werk doen om de samenleving zo veilig als mogelijk te houden. Dat de persoon die ze aanhouden 4 dagen later weer op straat staat ligt niet aan hun inspanningen maar aan het systeem.

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Serieus? Als er bij jou ingebroken wordt wil je ook dat de daders gepakt worden... dan maar even een helikopter horen...dat ding wordt niet voor niks gebruikt.

  reageer
 • Marijke

   

  ...en dan hebben ze een inbreker gepakt, en dan is het ook weer niet goed...

  reageer
 • yara

   

  Prima werk politie en wij gaan ervan uit dat deze crimineel nog vast zit,een inbraak is een vreselijke ervaring . Wij werden er ook wakker van, heel Almere buiten denk ik!

  reageer
 • Ed

   

  Oom agent komt heus wel zijn auto uit maar hij is niet helderziend. Zonder camera in de lucht is de voortvluchtige crimineel meestal onvindbaar. Maar een stille drone zou een goed alternatief kunnen zijn. Ook beduidend goedkoper.

  reageer
 • MD500

   

  Geweldig dat een groot deel van Almere wakker wordt van deze Helikopter, en wat het kost, vele duizenden Euro's per uur. Belachelijk. Oom agent kan maar moeilijk uit zijn voertuig komen tegenwoordig.

  reageer
 • Mark

   

  Goed werk politie. Helaas zullen onze linkse wereldvreemde rechters wel een taakstrafje geven. Daarom is de politie nooit klaar en hebben ze steeds meer middelen nodig.

  reageer
 • Danny

   

  Goed bezig weer politie hoorde de helikopter vannacht al klinkt als muziek in de oren om die aardige jongens vast te zetten.

  reageer
 • asjemenou

   

  Ja, zo snel gaat dat. Waarom niet meteen uitzetten? Dan zijn we ervan af en hoeft de Politie hem morgen niet weer op te pakken.

  reageer
 • Jordi

   

  Mooi, en lopen de verdachten alweer buiten?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert