Spitsmijders A27 krijgen geld

FLEVOLAND
Automobilisten die de komende maanden de spits mijden op de A27 komen in aanmerking voor een beloning. Rijkswaterstaat heeft het project 'SlimOpDeA27' opgezet. Dit om te voorkomen dat er veel drukte ontstaat tijdens de wegwerkzaamheden de komende maanden.

Na een verkeersonderzoek is al een aantal deelnemers voor het project geselecteerd. Mensen die meedoen moeten de ochtendspits mijden tussen 6:30 en 9:30 van Stichtse Burg tot aan Utrecht-Noord. Daar staat dan een bedrag tegenover. Daarnaast kunnen ook spaarpunten verdiend worden als er buiten de avondspits wordt gereden van Knooppunt Eemnes tot aan de Stichtse Brug. Die spaarpunten kunnen worden ingewisseld voor kortingen en producten.

Automobilisten die geen uitnodiging hebben gehad voor deelname aan het project, maar wel in aanmerking denken te komen kunnen kijken op www.claim-je-kenteken.nl. De periode loopt van 4 september tot en met 25 februari.

 

reacties (4)

 • Steven Stedenwijker

   

  Eigenlijk raar, mensen die in de polder wonen en werken zouden ieder jaar 100 Euro van het Rijk moeten krijgen.

  reageer
 • Malle Pietje

   

  Waar kannik me inschrijven? Dan rijdt ik wel om via de A28 of A2 en kan ik alsnog centen vangen.

  reageer
 • Zucht

   

  Waarom zo moeilijk doen in dit land. Verbreedt de weg naar 2x3 of 2x4 rijstroken met een by-pass om Utrecht heen (net als bij Eindhoven) en de fileleed is zo goed als voorbij. In ieder andere Europees land bestaat een snelweg uit minimal 2x 3 rijbanen maar in Nederland ,Transportland bij uitstek!, zorgen we ervoor dat iedereen lekker mee kan praten en moeilijk kan doen, zodat alles lekker vastloopt!

  reageer
 • kees d.

   

  Zucht....... Je kan dit land volstorten met ZOAP en er boven op palen gaan wonen maar dat verandert de mentaliteit van de lease-rijders niet. Als je de lease-auto's nu eens op naam van de bestuurder zet dan krijgt deze zijn bonen direct thuis gestuurd. Dat is volgens mij zeer efficiënt en het scheelt erg veel voor het milieu.

 • De ingenieur

   

  Wat u schrijft is niet waar. De wegen gaan al om Utrecht heen en bijna nergens zijn de snelwegen standaard 2x3. In Duitsland is dat maar bijuitzondering. In Nederland hebben wij de beste snelwegen van Europa en Wereld.

 • Jos

   

  Wat denk je? Als er alleen problemen in de spits zijn dan is dit de goedkoopste oplossing waarschijnlijk.

 • Pietje Precies

   

  De spits mijden vanaf Eemnes richting de Stichtse Brug, tussen 06.30 en 09.30?? Waarom?? De file staat dan altijd de andere kant op!

  reageer
 • Redactie Omroep Flevoland

   

  Het is inderdaad andersom. We hebben het aangepast.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert