"Schaf liggeld Zuiderkade af en maak wc-bezoek gratis"

EMMELOORD
Mensen die met hun plezierjacht willen aanleggen aan de Zuiderkade in Emmeloord hoeven in de toekomst mogelijk geen liggeld meer te betalen. Met dat voorstel komt het college van B en W. Ook het toiletgebouw wordt dan gratis toegankelijk. 

De recreanten betalen het liggeld nu nog via een pinautomaat bij het douche- en toiletgebouw. Vervolgens kunnen ze het gebouwtje in. De pinautomaat heeft echter vaak last van storingen en is nu definitief stuk. Daardoor kan er geen liggeld worden betaald. 

Aan liggeld kwam er jaarlijks ongeveer 2400 euro aan inkomsten binnen. Dat terwijl de uitgaven, zoals het onderhoud van de pinautomaat, 2300 euro per jaar zijn. Het college stelt de raad daarom voor het liggeld af te schaffen en het toiletgebouw gratis toegankelijk te maken. Een bijkomend voordeel is dat ook winkelend publiek de toiletten overdag gratis kan gebruiken. 

reacties (8)

 • Het ligt ook zo gezellig aan de Zuiderkade met de Polensupermarkt, Wibra, Aldi en Lidl als uitzicht. (not..) Kan me nauwelijks voorstellen dat je als toerist daar wil liggen. Als Emmeloord iets met pleziervaart wil, kunnen ze beter rondom Van de Valk een mooie jachthaven aanleggen. Het mooiste voor bootjes in de polder is toch nog Schokkerhaven.

  reageer
 • Stevie

   

  Juist aan de Zuiderkade is het gezellig, boodschappen inslaan, terrasje op de Nering en dan snel door die ellenlange recht-toe-recht-aan kanalen naar een plek waar het echt goed toeven is.

 • Jan

   

  Vreemd, moest laatst niet in Lelystad de pacht van paardenweitjes omhoog om de boel 'kostendekkend' te krijgen? En in Emmeloord draaien ze de boel juist om.. Van mij mag het, maar dit is echt ambtelijke willekeur..

  reageer
 • voor een camping moet toch ook betaald worden,al is het maar één nacht+toeristen belasting,wie gaat nu de onderhoudskosten van de kade etc.betalen,juist de inwoners van Emmeloord

  reageer
 • kees

   

  Ik geef als reactie DOEN want deze mensen blijven er niet alleen langer liggen maar gaan ook Emmeloord in en ook dat leverd weer geld op. GOED PLAN DUS

  reageer
 • Trotse Emmeloorder

   

  Ik zou meer doen met het feit dat Emmeloord aan het water ligt. In de zomerperiode kano's en kleine bootjes verhuren bijvoorbeeld. Ik sta vooraan de rij! Je kan heel mooi een rondje gracht/Espelervaart/Urkervaart en Lemstervaart maken. Of wat verder door op deze vaarten. Lekker het groen in en iets verderop door lekker stille poldervaarten. Doen!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan Kamp

   

  Zaakjes op orde brengen en liggeld verhogen ligt meer voor de hand. Als je met je kinderen gaat kamperen in een tentje betaal je fors toeristenbelasting. Het is oneerlijk verdeeld!

  reageer
 • HM

   

  Tja, als je zo'n boot kunt betalen, kan 50 cent voor een toilet er ook echt niet meer af.

  reageer
 • pffffff

   

  Zal wel voor die burgemeester zijn kan hij zijn jacht daar gratis neerleggen!!!!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert