"Schaf liggeld Zuiderkade af en maak wc-bezoek gratis"

EMMELOORD • Do 10 augustus 2017 | 15:06 • Donderdag 10 augustus 2017 | 15:06
Mensen die met hun plezierjacht willen aanleggen aan de Zuiderkade in Emmeloord hoeven in de toekomst mogelijk geen liggeld meer te betalen. Met dat voorstel komt het college van B en W. Ook het toiletgebouw wordt dan gratis toegankelijk. 

De recreanten betalen het liggeld nu nog via een pinautomaat bij het douche- en toiletgebouw. Vervolgens kunnen ze het gebouwtje in. De pinautomaat heeft echter vaak last van storingen en is nu definitief stuk. Daardoor kan er geen liggeld worden betaald. 

Aan liggeld kwam er jaarlijks ongeveer 2400 euro aan inkomsten binnen. Dat terwijl de uitgaven, zoals het onderhoud van de pinautomaat, 2300 euro per jaar zijn. Het college stelt de raad daarom voor het liggeld af te schaffen en het toiletgebouw gratis toegankelijk te maken. Een bijkomend voordeel is dat ook winkelend publiek de toiletten overdag gratis kan gebruiken. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel