Elburgerbrug weer twee weken dicht

DRONTEN
De Elburgerbrug in Dronten gaat eind september opnieuw twee weken dicht. Dat laat de provincie Flevoland weten. In 2015 was de brug ook twee weken dicht om het beweegbare brugdek te vervangen.

Na de werkzaamheden bleek dat de overgang van en naar het nieuwe brugdek niet optimaal is. Voor automobilisten voelt het alsof er een hinderlijke knik in het wegdek zit. Voor de veiligheid werd de maximumsnelheid destijds verlaagd van 80 naar 50 km/uur.

Van 22 september tot en met 7 oktober worden de overgangen aangepakt. Als de werkzaamheden klaar zijn kan de maximumsnelheid weer naar 80 km/uur. 

reacties (5)

 • Freek

   

  Provincie Flevoland is opdrachtgever. Maar inderdaad eigenlijk zou je ze een dikke factuur van de extra kilometers moeten sturen. De aannemer was verantwoordelijk voor het ontwerp, maar die dacht ik hang hem er gewoon in, goede afwatering van het brugdek. Ik zou die 50 km borden gewoon laten staan, je moet toch vaak afremmen voor de verkeerslichten vanaf beide kanten gezien. Met de auto lukt 80 erover ook wel.

  reageer
 • Susanne

   

  Zo enorm knullig, te gênant voor woorden

  reageer
 • Hillie

   

  En komt er ook weer een fietsers/lopers oversteek met het veerpontje?

  reageer
 • Ron

   

  Ongelofelijk. Door prutswerk dus weer twee weken 40 km per dag omrijden. Kan ik dat declareren bij Rijkswaterstaat?

  reageer
 • Esveen

   

  Gewoon een constructiefout, die kamelenbult. Dat zie je toch ook al in de fabriek of constructiewerkplaats. Remt wel af.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert