Omwonenden toekomstige rotonde stappen naar rechter

EMMELOORD
De omwonenden van een toekomstige rotonde in Emmeloord zijn naar de rechter gestapt. Dat blijkt uit antwoorden van het college van B en W op vragen van de PvvP. 

Eind september komt de zaak van de omwonenden voor de rechter. Zij zijn het niet eens met de locatie van de geplande rotonde. Die komt bij de Espelerlaan, Koningin Julianatraat en Onder de Toren. 

Een meerderheid van de gemeenteraad stemde eind vorig jaar in met de nieuwe verkeersmaatregel. De omwonenden vrezen onder meer voor overlast en waardevermindering van hun huis.

reacties (9)

 • .\/\/.

   

  De overheid doet iets:omwonenden klagen. De overheid doet niets: omwonenden klagen. Kortom: het is niet goed of het deugt niet.

  reageer
 • OwNeeTog

   

  Zo gaat't nou helaas inderdaad altijd. Doodmoe van dat klagende volk !

 • el

   

  het gaat niet zozeer om overlast, maar om de verkeersveiligheid. uitrit vanaf de huizen komt dan meteen op de rotonde uit.

  reageer
 • Dick

   

  O, en dan is een rotonde in ene niet meer veilig? Ik snap mensen niet hoor. Overal moeten rotondes neergegooid want zo lekker veilig en nu komt het de bewoners even niet uit en is dat juist onveilig. Juist om vanuit je oprit direct op de rotonde te komen is ideaal. Heb je nooit last met de weg op komen. Want daar waren rotondes toch voor bedoeld?

 • OwNeeTog

   

  Haast geen stoplicht te bekennen in Lelystad en kijk toch wat een genot hoe heerlijk het daar altijd doorstroomt. Droom er al jaren van dat Emmeloord ooit es ook zo snugger zou zijn om daar een voorbeeld aan te nemen. Komt mijn lang gekoesterde droom eindelijk bijna uit of het word weer te mooi om waar te zijn. Waarom altijd tegendraads gezeur en geklaag? Bang voor positieve vernieuwingen? Alle stoplichten verruilen voor rotondes. Aan de Lange Dreef en bij de Amsterdamseweg. Hoppa ik kies voor doorstroom voor heel Emmeloord.

  reageer
 • Arnold

   

  Typisch geval van Ploeg uit het boek de aanslag .... leg hem bij een ander voor de deur. Het is wel klaar nu. AANLEGGEN.

  reageer
 • sr

   

  als de wethouder naar de bevolking luistert en niet zo eigenwijs is zou dit allemaal niet nodig zijn .

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Absurt

   

  Hoezo zou er dmv een rotonde meer overlast komen?

  reageer
 • OwNeeTog

   

  Precies dat vraag ik mij nou ook af? Blijft lachwekkend het intellect van sommige mensen. Ze proberen het toch weer om hun stem te laten horen zonder te horen wat voor geluid eruit komt 😂

 • Boer

   

  Ik geef deze mensen volledig gelijk. Ze rijden haast door je tuin. Om zelf met je auto bij je eigen huis te komen en om weg te gaan met je auto wordt wel heel precair. Voor de doorstroming is een rotonde op een iets andere plaats veel beter en komt dan beter tot zijn recht. Succes bij de rechter.

  reageer
 • Emmeloorder

   

  Aaaahhhhh, hou eens op! Altijd klagen dat besluiten zo lang op zich laten wachten, nu is er wat besloten en nu gaan we weer dwarsliggen. Hou nou eens op. Jullie hebben lang genoeg gezeurd, nu tijd voor actie!

  reageer
 • Omwonende

   

  Van de omwonenden had de gemeente de rotonde vorig jaar al mogen aanleggen op het ongebruikte grasveldje.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert