Bussen tijdelijk over Stadhuisplein vanwege werkzaamheden

ALMERE
De stadsbussen in Almere rijden vanaf zaterdag tijdelijk over het Stadhuisplein en de Stadhuispromenade. De gemeente sluit de busbaantunnel in het stadscentrum af vanwege werkzaamheden. Het asfalt van de busbaan is ernstig beschadigd en wordt vervangen. 

Na de zaterdagmarkt worden er afzettingen geplaatst om de tijdelijke busbaan af te schermen van de rest van het plein. Vanaf 21.00 uur tot en met woensdag 05.30 rijden de bussen via de alternatieve route. Ter hoogte van Hogeschool Windesheim rijden ze de busbaan weer op. 

Overlast 
In de busbaantunnel wordt de afwateringsgoot verwijderd en het asfalt hersteld. Het verwijderen van het asfalt gebeurt met een frees. Dit wordt in de nacht van zaterdag op zondag gedaan en zal volgens de gemeente geluidsoverlast met zich meebrengen. 

Het is niet voor het eerst dat de busbaantunnel wordt afgesloten. In 2013 werd de maatregelen ook al eens genomen, toen was de weg verzakt en zaten er scheuren in het beton. 

Tijdelijke halte Stadhuisplein
Het winkelend publiek wordt door verkeersregelaars begeleid bij de oversteken van de tijdelijke busbaan op het Stadhuisplein. Daarnaast komt er een tijdelijke bushalte Stadhuisplein dichter bij het station Almere Centrum, ter hoogte van de Wijsgeerbaan en Bankierbaan.

reacties (4)

 • Laten ze gelijk maar eens wat extra verlichting plaatsen in de tunnel... Als je er doorheen fietst of rijdt met de auto is het letterlijk een groot, donker gat en zie je nauwelijks iets, zeker op de fiets. Dat vind ik pas gevaarlijk! Gemeente, leest u mee?

  reageer
 • ronald

   

  waarom extra verlichting in de bustunnel?, daar mogen geen voetgangers of fietsers komen, hoewel er nog steeds figuren zijn die denken dat dat voor hun niet geld, en de oversteek is prima hoor, bussen gaan voor voetgangers, die rood/witte blokken zijn een waarschuwing voor half blinde voetgangers en is dus geen voetgangers overteekplaats (ook daar lopen figuren die denken dat dat anders is)

 • Dirk

   

  er zijn daar gewoon en stel prutsers aan t werk geweest , toch niet toevalig prutsrail he ?

  reageer
 • pieter de oude

   

  Zo'n intensief gebruik met zulke zware bussen op zo'n slappe polderondergrond,dat geeft scheuren in het wegdek, misschien een reden waarom die zware bussen in december verdwijnen van de busbanen.?

 • Karel S.

   

  Klasse, Dirk. Wat een leuke opmerking. Hier kan ik smakelijk om lachen. Is dit je eigen originele werk? Helemaal zelf bedacht? Applaus, hoor. Wat een giller.

 • Pzaal

   

  Zaterdag ga ik even met de bus naar stad. Lijkt mij wel grappig om dit mee te maken.

  reageer
 • Puss

   

  Hoop dat ze een keer wat gan doen aan die oversteek daat.

  reageer
 • Bart

   

  Nee ze gaan IN de tunnel aan het werk, dus niks aan de oversteek

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert