Maandag nieuwe huisarts 't Hart Medisch Centrum

Lelystad 11 augustus 2017
Praktijk wordt gerund door invaller
Goedgezond BV neemt het over
Jaco Beeker, de eigenaar van GoedGezond
Patiënten van 't Hart Medisch Centrum in Lelystad kunnen weer naar een huisarts. De praktijk is vandaag gerund door een invaller, maar vanaf maandag neemt GoedGezond BV de dokterspraktijk in het stadshart over. De nieuwe huisarts is Henry Colenbrander.

GoedGezond zou de praktijk eigenlijk pas 1 september overnemen, maar doet dat nu al na onrust en onduidelijkheid, zegt eigenaar Jaco Beeker. 

Vorige huisarts
De onrust ontstond doordat de vorige huisarts is gestopt, nadat het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg hem een beroepsverbod heeft opgelegd vanwege fraude met declaraties. Eerder had hij al een schorsing gehad voor het stellen van verkeerde medische diagnoses.
De arts is in hoger beroep gegaan en zou tot een definitieve uitspraak hebben kunnen blijven werken, maar hij heeft zijn praktijk nu overgedaan aan GoedGezond. "De dokter heeft zijn passie ergens anders gevonden en daarom stopt hij", aldus Eva Beeker van GoedGezond. "Met wat hij in het verleden gedaan heeft zal hij zelf moeten dealen. Daar staan wij buiten."

Uitbreiding
GoedGezond heeft een grote praktijk in Mijdrecht en sinds kort ook in Amstelveen. De firma breidt nu uit naar Amstelveen en Lelystad. Er werken zo'n 25 mensen bij het bedrijf van Jaco Beeker, die twintig jaar ervaring heeft als huisarts.
Beeker en de nieuwe huisarts Colenbrander hopen maandag zo snel mogelijk inzage te krijgen in het functioneren van de praktijk, maar houden er rekening mee dat ze drie maanden bezig zijn om de administratie en patientendossiers op orde te krijgen. De dossiers zouden veel fouten bevatten. Beeker roept patienten op te melden als ze fouten in hun dossier ontdekken.

Lelystadse huisartsen zijn blij
Voorzitter van de Huisartsengroep Lelystad, Ingrid Letsch, is blij dat er een oplossing is voor de patiënten van 't Hart Medisch Centrum. "Dit is goed voor Lelystad, omdat het de enige praktijk is in het centrum. Voor de patiënten is het ook heel goed want zij hoeven nu niet ver te reizen naar een andere praktijk." 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer