Maandag nieuwe huisarts 't Hart Medisch Centrum

LELYSTAD
Patiënten van 't Hart Medisch Centrum in Lelystad kunnen weer naar een huisarts. De praktijk is vandaag gerund door een invaller, maar vanaf maandag neemt GoedGezond BV de dokterspraktijk in het stadshart over. De nieuwe huisarts is Henry Colenbrander.

GoedGezond zou de praktijk eigenlijk pas 1 september overnemen, maar doet dat nu al na onrust en onduidelijkheid, zegt eigenaar Jaco Beeker. 

Vorige huisarts
De onrust ontstond doordat de vorige huisarts is gestopt, nadat het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg hem een beroepsverbod heeft opgelegd vanwege fraude met declaraties. Eerder had hij al een schorsing gehad voor het stellen van verkeerde medische diagnoses.
De arts is in hoger beroep gegaan en zou tot een definitieve uitspraak hebben kunnen blijven werken, maar hij heeft zijn praktijk nu overgedaan aan GoedGezond. "De dokter heeft zijn passie ergens anders gevonden en daarom stopt hij", aldus Eva Beeker van GoedGezond. "Met wat hij in het verleden gedaan heeft zal hij zelf moeten dealen. Daar staan wij buiten."

Uitbreiding
GoedGezond heeft een grote praktijk in Mijdrecht en sinds kort ook in Amstelveen. De firma breidt nu uit naar Amstelveen en Lelystad. Er werken zo'n 25 mensen bij het bedrijf van Jaco Beeker, die twintig jaar ervaring heeft als huisarts.
Beeker en de nieuwe huisarts Colenbrander hopen maandag zo snel mogelijk inzage te krijgen in het functioneren van de praktijk, maar houden er rekening mee dat ze drie maanden bezig zijn om de administratie en patientendossiers op orde te krijgen. De dossiers zouden veel fouten bevatten. Beeker roept patienten op te melden als ze fouten in hun dossier ontdekken.

Lelystadse huisartsen zijn blij
Voorzitter van de Huisartsengroep Lelystad, Ingrid Letsch, is blij dat er een oplossing is voor de patiënten van 't Hart Medisch Centrum. "Dit is goed voor Lelystad, omdat het de enige praktijk is in het centrum. Voor de patiënten is het ook heel goed want zij hoeven nu niet ver te reizen naar een andere praktijk." 

reacties (8)

 • Jojo

   

  Ik ben verbaasd hoeveel mensen altijd alles beter weten.Get a life.Als die meneer wat anders gaat doen,prima toch.Als hij in hoger beroep gaat prima toch.Als er nu een oplossing komt prima toch. Waarom wil iedereen het toch altijd beter weten dan een ander op deze site? En waarom altijd negatieve conclusies trekken? Pppffff lees hier altijd alleen maar negatieve reacties.

  reageer
 • Margriet

   

  Ik verbaast mij hoeveel bagger over de heer Kerimov wordt geschreven ik was zijn 2 patente toen hij zijn praktijk in Lelystad begon, hij is een heel kundige arts.ik zal hem missen

  reageer
 • Expat346

   

  Daar ben ik helemaal mee eens.. Dokter Kerimov was naast een deskundige arts ook zeer begaan met zijn patienten.. Hij heeft een keer midden in de nacht gezorgd dat ik opgenomen werd in het ziekenhuis. Daar ben ik hem eeuwig dankbaar voor. Tijdens een van mijn langdurig verblijf in het buitenland adviseerde hij mij via e-mail wat te doen toen ik weer gezondheids problemen kreeg.. Het is nu afwachten hoe zijn opvolger is... Ik zal hem missen.. Kerimov is Tov..

 • Pippeloentje

   

  Dr kerimov is nu werkzaam als bedrijfarts. Mijn man is vorige week bij hem op consult geweest.hij vertelde toen al dat hij de praktijk verkocht had.

  reageer
 • Barbara

   

  Maar de nieuwe huisarts heet geen Coolenbrander. Uw nieuwe huisarts wordt: de heer Natiq Kamil Kerimov

  reageer
 • Rijdende rechter

   

  Gaan we olie op het vuur gooien of ben echt van het padje??? Ik heb je wel hoger ingeschat...

 • Uhh

   

  Dat is de vertrokken arts. Wel je huiswerk doen.

 • Ab

   

  Belangrijkste is denk ik dat er iemand is gevonden die voor de patienten kan zorgen! Helaas dat het zo moest lopen, maar ik kan weer bij de dokter langs, top zo!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Almeertje

   

  Die huis arts moet toch geschorst worden. Hoe kan hij ergens weer zijn gang gaan. Met zijn frauderen. Wel heel fijn dat er een invaller is gevonden voor het centrum. Heel veel succes voor huisarts en patiënten.

  reageer
 • Barbara

   

  Helemaal met je eens @Jan. Te gek voor woorden. En ook de reclame die vooraf al weer gemaakt moet worden voor de volgende patient, sorry dokter.

  reageer
 • Jan

   

  'De dokter heeft zijn passie ergens anders gevonden'.. wat een quote die weer eens aantoont hoe men in deze beroepsgroep elkaar de hand boven het hoofd houdt. En, wat gaat hij dan doen? Ergens waar men hem nog niet kent nog even snel verder met frauderen? Vreemd dat hangende een uitspraak een arts niet geschorst kan worden, zeker gezien de nogal zware verdenking.

  reageer
 • Jaap

   

  Waar leest u dat hij weer als arts aan het werk gaat? Misschien is zijn nieuwe passie wel eierboer worden. Dat valt uit het artikel niet op te maken.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert