Opname geëist voor bespugen en slaan vrouwen

LELYSTAD • Vr 11 augustus 2017 | 11:31 • Vrijdag 11 augustus 2017 | 11:31

Een man uit Lelystad die in verwarde toestand vrouwen op straat heeft geslagen of bespuugd moet naar een psychiatrische inrichting. Dat eiste de officier van justitie voor de rechtbank in Lelystad. De man passeerde de afgelopen maanden vrouwen op de fiets of lopend en als hij vlak bij hen was, spuugde hij of sloeg hij ze in het gezicht.

Hepatitis B
Een van de slachtoffers kreeg een fikse klodder spuug in haar gezicht, toen ze eind april op het fietspad achter het ziekenhuis fietste. Ze had daardoor besmet kunnen raken met hepatitis B, omdat de man dat virus onder de leden heeft. Justitie ziet het daarom als een poging tot zware mishandeling.

Verwarde gedachten
Ook vrouwen in de Schouw, op het Stadhuisplein, op de Neringweg en bij een bruggetje in de Grietenij werden het slachtoffer: acht in totaal, vanaf december 2016. Bij de politie heeft de man gezegd dat hij het deed om verwarde gedachten in zijn hoofd tot rust te brengen. Volgens de aanklager heeft de kwestie tot onrust in de gemeenschap geleid.

Een psychiater die hem bezocht concludeert dat de Lelystedeling volledig ontoerekeningsvatbaar is en dat het risico op herhaling erg groot is. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel