Opname geëist voor bespugen en slaan vrouwen

LELYSTAD
Een man uit Lelystad die in verwarde toestand vrouwen op straat heeft geslagen of bespuugd moet naar een psychiatrische inrichting. Dat eiste de officier van justitie voor de rechtbank in Lelystad. De man passeerde de afgelopen maanden vrouwen op de fiets of lopend en als hij vlak bij hen was, spuugde hij of sloeg hij ze in het gezicht.

Hepatitis B
Een van de slachtoffers kreeg een fikse klodder spuug in haar gezicht, toen ze eind april op het fietspad achter het ziekenhuis fietste. Ze had daardoor besmet kunnen raken met hepatitis B, omdat de man dat virus onder de leden heeft. Justitie ziet het daarom als een poging tot zware mishandeling.

Verwarde gedachten
Ook vrouwen in de Schouw, op het Stadshuisplein, op de Neringweg en bij een bruggetje in de Grietenij werden het slachtoffer: acht in totaal, vanaf december 2016. Bij de politie heeft de man gezegd dat hij het deed om verwarde gedachten in zijn hoofd tot rust te brengen. Volgens de aanklager heeft de kwestie tot onrust in de gemeenschap geleid.

Een psychiater die hem bezocht concludeert dat de Lelystedeling volledig ontoerekeningsvatbaar is en dat het risico op herhaling erg groot is. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

reacties (6)

 • Anton

   

  Muilkorf met dwangbuis. En een exorcist.

  reageer
 • rijndert kaatjes

   

  tja mischien was de man , psygies ziek of onder invloed van middelen , deze mensen worden tegenwoordig nog maar amper goed geholpen in nederland .dat is sneu met als gevolg dat ze , niet meer weten wat ze doen .en last hebben van waan ideen ,stemmen of ander krankzinnig gedrag , en worden dan pas opgesloten in een psygiatriese inrichting schande .

  reageer
 • Ohm1981

   

  Doe maar eens wegstoppen voor ie gekkere dingen uithaalt.

  reageer
 • Jannie

   

  Was het die schreeuwende man met grof pokdalig gezicht en krullend donker haar en die bijna iedereen uitschold die hij tegenkwam?

  reageer
 • Jan

   

  Dit deed hij ook bij mannen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jh

   

  Van straat af aub

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert