Petitie voor behoud Jeugdland in Haven

ALMERE
Een petitie voor het behoud van Jeugdland in Almere Haven is inmiddels ruim 400 keer ondertekend.

Jeugdland is een bouwspeelplaats voor kinderen tussen de 7 en 14 jaar oud. Verontruste ouders zijn de handtekeningenactie begonnen omdat zij van Welzijnsstichting De Schoor hebben vernomen dat er geen geld meer is voor de speelplek. 

De Schoor maakt eind dit jaar bekend of er wederom geld gaat naar Jeugdland. 

 

reacties (8)

 • gewoon.ikke

   

  Jeugdland Almere-haven Moet weg Kan er heel kort en krachtig over zijn voor 2022 moet daar een appartementencomplex staan . Kan daar geen bewijs voor geven want dan zou ik strafbaar zijn . Ik hoop alleen dat Jeugdland haven dan maar Overeind blijft door donaties

  reageer
 • Hannes

   

  De gemeenteraad geeft miljoenen uit, kosten wat het kost voor een bepaald onzeker project; waardoor de ware fundamentele ontwikkelingen van de jeugd te niet wordt gedaan! Dat kan niet waar zijn, dat daar nog handtekeningen voor moet worden opgehaald!

  reageer
 • Pzaal

   

  Het is belachelijk dat juist dit soort projecten wegens geldgebrek zouden moeten sluiten. Kinderen kunnen hier echt buitenspelen en hutten bouwen en lekker ravotten. Maar de gemeente Almere vind hun veels te dure Flopriade veel belangrijker.

  reageer
 • Henk

   

  Volgens mij heeft het niet zoveel te maken met het geld dat de Schoor van de Gemeente krijgt. Het heeft er vooral mee te maken dat de Schoor de prioriteiten anders is gaan leggen. Immers de Buurtspeelbus en de buurtsportcoaches zullen ook ergens van betaald moeten worden.

  reageer
 • Karel

   

  Even afwegen: 75.000,-- subsidie naar een herrieseniorenfestival op de Esplanade of het geld (of een deel ervan) naar deze bouwspeelplaats voor kinderen. Hmmmm, lastig hè, gemeente. Extern imago en mooi weer spelen of intern in Almere de boel tevreden houden.

  reageer
 • Ton

   

  Ik zal aan u denken als ik het glas hef bij het seniorenfestival 🍷. Fijn weekend.

 • laat alle reacties zien
 • Van Haven

   

  Het zwembad uit Haven is verdwenen, nu ook Jeugdland ?? Jeugdland Haven is een begrip, dat kun je niet zomaar schrappen !! Ik heb trouwens eerder gehoord dat het elders in Haven terug zou komen ( bij de Uithof), dat was een zoethoudertje om teveel weerstand te voorkomen ?? Ik heb de petitie uiteraard al getekend !

  reageer
 • Almeertje.Almeertje

   

  Helemaal mee eens. Zo werken ze tegenwoordig. Schijnheilig.

 • Almeertje

   

  Belachelijk. Als dit ook al weer ontnomen gaat worden. Een hele fijne speel plaats voor kinderen. Ik met mijn zoon heb er jaren genoten. Laat ze nu eens op andere dingen bezuinigen. De Florida of zoiets. Pak dit de kinderen niet afijn alstublieft.

  reageer
 • Jos

   

  O.O. Straks wordt het speeltje de Floriade ook nog van de gemeente afgepakt. Dan moeten ze weer gewoon aan het werk. Daar wil je toch geen last van hebben?

 • Koos

   

  Er wordt door de gemeente bezuinigd en niet door de schoor, zijn zorgen al tientallen jaren voor dd jdugdlanden. Kom op gemeente!

  reageer
 • Heimen Stoffels

   

  Er staat ook niet dat De Schoor bezuinigt, er staat De Schoor zegt geen geld meer te hebben voor Jeugdland Haven. Ja, de gemeente is de schuldige omdat zij bezuinigen op De Schoor, maar dat doet er verder niet aan af dat er nergens staat dat De Schoor bezuinigt.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert