Gezin belandt in tornado Noord-Italië

ALMERE
Een gezin uit Almere is donderdagmiddag in de tornado beland die langs de kust van Noord-Italië raasde. Maggie van der Stel was met haar man en zoontje in de auto op weg naar een camping in de buurt van Venetië toen het volgens Van der Stel donkerder dan de nacht werd. De drie gingen schuilen bij een tankstation waar ze allerlei voorwerpen door de lucht zagen vliegen. "Toen de tornado over de auto raasde waren het angstige minuten", vertelt Van der Stel. 

De weg naar de camping verliep vervolgens moeizaam omdat veel wegen afgezet waren omdat er bomen lagen. Bij de camping bleek de ravage nog groter. Caravans waren verwoest en er lagen bomen op auto's, aldus de Almeerse. Omdat de mobilhome waarin het gezin zou slapen was ontwricht, heeft het de nacht doorgebracht in een sporthal.

Maggie van der Stel is aangedaan door de situatie. "Je ziet alles in duigen vallen waar je het hele jaar kneiterhard voor werkt", zegt ze. Er wordt nog bekeken of het gezin alsnog op de camping terecht kan, maar Van der Stel is bang dat de schade te groot is en dat ze terug naar huis moeten. Ze zegt: "We zijn in een hel beland en zitten in een foute film".   

reacties (30)

 • Astrid Vos

   

  Ze zegt teveel wat weerstand op wekt. Het ergste is zegt ze en wat er dan komt... Best wel grappig wat dan het ergste is. Je werkt er keihard voor en dan...denken veel mensen... Heb je RECHT OP GELUK . Maar dat recht hebben we dus niet. Met wat geluk kunnen we kiezen hoe erg we iets dat fout gaat maken. Shit Happens.

  reageer
 • Jaap

   

  En nog een voordeel is, dat ze jarenlang een mooi verhaal hebben op verjaardagen.

  reageer
 • MKM

   

  Situatie waar dit bericht over gaat is bij Venetië, maar in verschillende delen in Noord-italie is het aardig tekeer gegaan. Bij Gardameer erg afhankelijk van plek: wij hebben het meeste op afstand zien voorbijtrekken, alleen gisteren een flinke onweersbui (maar geen hagel/storm/etc). Toscane ligt slechts een km of 300 verder, temperatuur iets hoger, maar volledig droog.

  reageer
 • Dennis

   

  Staat in de buurt van Venetië. En daar hebben ze wel degelijk een kleine tornado langs gehad. M'n dochter zit daar momenteel ook en heb wat beelden langs zien komen. Het is jammer voor dat gezin, maar ze kunnen ook denken: "we zijn allemaal ongedeerd en hebben zelf geen schade." Voor het zelfde geld hadden ze een boom op de auto gekregen en lagen ze nu gezellig in hospatala del crosso rosso .

  reageer
 • Pablo

   

  Dit is bij het gardameer. Daar kan het weer nou eenmaal "spoken" dit komt voornamelijk omdat het meer tussen de bergen ligt en dit soort extreme weer daar rond blijft hangen. Wij gaan zelf richting toscane daar heb je dit niet maar is ook een 600km verder..

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Desiree

   

  Keihard werken is gewoon je baantje doen en je uurtjes maken. Zelden dat men nog een tweede baantje neemt om wat leuks te doen. Dat is meer iets voor Amerika en Engeland waar de mensen zo uitgeknepen worden.

  reageer
 • ANtje HA540814

   

  Wat een zelfbeklag. Als zij het al als een hel ervaart moet het voor de mensen die er wonen helemaal erg zijn. Blijf gewoon daar en maak er wat van.

  reageer
 • hytr

   

  Eddie, dese is fout. Het is deze.

  reageer
 • Mirthe

   

  Er was geen sprake van een tornado, maar een valwind. Los hier van erg voor de mensen die hier veel last van hebben gehad.

  reageer
 • Emma

   

  Ja hoor, dat weet ik maar al te goed. Daardoor weet ik ook dat er veel te redden valt als je goed verzekerd bent. Even erg schrikken, even erg balen en daarna kijken hoe verder, wat vaak best kan. Ik gun hen juist een goed vervolg van de vakantie!

  reageer
 • Rik

   

  Het is gewoon heel naar voor deze mensen. Ja, vast nog erger voor bewoners. En in Syrie is het nog beroerder. Je kunt ook medeleven tonen zonder te zeggen dat anderen het nog slechter hebben. Deze mensen hebben iets naars meegemaakt en zijn geschrokken. Stop met dat anonieme geoordeel.

  reageer
 • Ronald

   

  Uiteraard erg vervelend en angstig. Uiteindelijk een beetje materiële schade. De mensen daar hebben meer schade. Ik denk dat ik zou gaan helpen met de wederopbouw. Hou je toch nog iets moois over van je vakantie.

  reageer
 • Inwoonster

   

  Nou, veel reacties hier geven goed weer hoe de maatschappij in elkaar steekt: ikke, ikke, ikke. Vooral geen medeleven tonen hoor. Verrotter kan het niet. BAH!!! Ik ben blij dat de mensen zelf niets hebben. Hoop dat ze toch nog een goede vakantie kunnen houden

  reageer
 • Eddie

   

  "...daar gaat het toch niet om..." nee natuurlijk niet, want je complete huis vernield is veel minder erg dan een vakantie. U laat exact zien wat er mis is met dese maatschappij, en heb niet het idee dat u erg jong bent...dus is van alle leeftijden

  reageer
 • Eddie

   

  Nee hoor, gebrek aan realiteitszin bij deze vakantieganger is ver te zoeken...

  reageer
 • Janine

   

  Natuurlijk erg triest als je vakantie in duigen valt, maar je leeft nog en alles is heel wat jullie betreft ! De spanning, ellende, schade en hel waar velen inzaten en alle gewonden is toch wel erger, hun vakanties zijn heftig naar de knoppen. Hoop voor iedereen daar dat het er nu rustig blijft

  reageer
 • Yvette

   

  Ongelofelijk al deze reacties!! Totaal geen idee van hoe naar het is als je vakantie totaal in duigen valt!! Deze mensen hebben keihard gewerkt en hebben er heel erg naar uitgekeken om even lekker op vakantie te gaan! Natuurlijk is het voor de mensen die daar wonen ook verschrikkelijk, maar daar gaat het toch niet om? Het kan altijd erger... dat is ook zo. Maar dat je baalt en enorm geschrokken bent lijkt me heel normaal. Hopelijk komt er gauw een gepaste oplossing en kunnen jullie alsnog gaan genieten van jullie welverdiende vakantie!!!

  reageer
 • willemS

   

  Vind ook van niet.

  reageer
 • Guido

   

  Blijft vervelend. Voor de mensen daar die hebben er dagelijks last van. Vakantiegangers, daar staat in de polis, natuurrampen uitgesloten. Zou zeggen, probeer er het beste van te maken. Maak er een doe-vakantie van en help herstellen :-) heb je thuis ook weer een verhaal.

  reageer
 • Ron

   

  Heel naar als je zo geschrokken bent. Het gebrek aan medeleven hier is weer stuitend.

  reageer
 • Marco

   

  Misschien een beetje een egoïstische reactie? Jullie kunnen terug naar een onbeschadigd huis in Nederland.! Heb je ook gedacht aan de mensen die daar wonen en de misschien wel blijvende schade die zij opgelopen hebben.

  reageer
 • Ger

   

  Is dit iets voor Omroep Flevoland????

  reageer
 • Den

   

  Prioriteiten! En die liggen niet meteen bij u. Sorry, noodweer kun je daar verwachten.

  reageer
 • Bastiaan

   

  Moet je maar in NL blijven , iedereen die naar Italië gaat weet dat dit elk jaar weer voorkomt !!niet zeuren of gewoon naar Friesland op vakantie

  reageer
 • Renata

   

  Hey dat is naast onze mobile home.. die van ons is dwars doormidden.. en nog geen oplossing voor de rest van de vakantie..

  reageer
 • Emma

   

  Vervelend, maar niet onoverkomelijk. Tenzij je niet goed verzekerd op reis bent gegaan, dan wordt het misschien een te dure grap.

  reageer
 • Van den berg

   

  Hel? Je belt de verzekering en gaat verder met je leven lijkt me. Hoop ook dat er een psycholoog in je pakket zit.

  reageer
 • Suus

   

  Vervelend dat je vakantie zo loopt. Het lijkt me nog erger als je daar woont en je hebt grote schade. Valt dat vakantieleed ("de hel") dan wel weer bij in het niet, lijkt me. 🤔

  reageer
 • Almeertje

   

  Ja daar werk je zeker het hele jaar hard voor. Kan me heel goed begrijpen dat jullie in een film zijn beland. Hopelijk krijgen jullie nog iets goeds aangeboden. Om nog een beetje vakantie te hebben. Heel veel succes.

  reageer
 • jvtea

   

  dit is toch niet de enige camping. zoek even verder. maar dat het erg is voor de mensen die alles kwijt zijn hoor ik niets.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert