Gezin belandt in tornado Noord-Italië

Almere 11 augustus 2017
Een gezin uit Almere is donderdagmiddag in de tornado beland die langs de kust van Noord-Italië raasde. Maggie van der Stel was met haar man en zoontje in de auto op weg naar een camping in de buurt van Venetië toen het volgens Van der Stel donkerder dan de nacht werd. De drie gingen schuilen bij een tankstation waar ze allerlei voorwerpen door de lucht zagen vliegen. "Toen de tornado over de auto raasde waren het angstige minuten", vertelt Van der Stel. 

De weg naar de camping verliep vervolgens moeizaam omdat veel wegen afgezet waren omdat er bomen lagen. Bij de camping bleek de ravage nog groter. Caravans waren verwoest en er lagen bomen op auto's, aldus de Almeerse. Omdat de mobilhome waarin het gezin zou slapen was ontwricht, heeft het de nacht doorgebracht in een sporthal.

Maggie van der Stel is aangedaan door de situatie. "Je ziet alles in duigen vallen waar je het hele jaar kneiterhard voor werkt", zegt ze. Er wordt nog bekeken of het gezin alsnog op de camping terecht kan, maar Van der Stel is bang dat de schade te groot is en dat ze terug naar huis moeten. Ze zegt: "We zijn in een hel beland en zitten in een foute film".   
© omroep flevolandsitemap | disclaimer