Sander en Sandrine leven volledig voor linkshandigen

ALMERE
Almeerder Sander Reijn staat zondag stil bij de Internationale Linkshandigendag. Die dag is in het leven geroepen om aandacht te vragen voor ongemakken waar linkshandigen dagelijks mee te maken hebben. Als rechtshandige pak je zonder nadenken een schaar, gitaar of notitieblok met spiraal. Linkshandigen kunnen daarmee niet uit de voeten. 

Reijn heeft samen met zijn vrouw Sandrine Mellema een winkel in Almere, speciaal voor linkshandigen. Die kunnen daar voor allerlei spullen terecht. Van snoeischaren tot dunschillers en van kurkentrekkers tot puntenslijpers. 

In 2010 haalde de Almeerder de Internationale Linkshandigendag naar Nederland. Zondag organiseert hij samen met het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen workshops schoonschrijven voor linkshandigen, inclusief kroontjespen en potje inkt.

Hoop ongemakken
Het idee voor een linkshandigendag en een speciale winkel kwam nadat Mellema van haar man een dunschiller kreeg voor linkshandigen. "Eerst dacht ik: 'dat is toch niet nodig', maar het bleek een uitkomst. Eerst sneed ik altijd mijn vingers, dat probleem heb ik nu gelukkig niet meer."  

Het valt Mellema op dat bijna alle attributen zijn ingesteld op rechtshandigen. "Voor een linkshandige levert dat een hoop ongemakken op."    

Waar je als rechtshandige niet bij stilstaat:  


reacties (8)

 • Leo

   

  Jammer dat er geen linkshandige hockeysticks zijn.

  reageer
 • Diaan

   

  Hahaha... Ben linkshandig en zie er ook het nut niet zo van in. Inderdaad bij het schrijven kan het soms lastig zijn maar dan neem je maar een pen die niet vlekt. Maar een fototoestel of knippen of aardappelen schillen? ? Ik zie het probleem niet hoor...

  reageer
 • Brigit

   

  Ik ben linkshandig, maar problemen ondervind ik helemaal niet. Linkshandigen dag lijkt me zwaar overdreven. En rechtshandigen pesten kinderachtig.

  reageer
 • Ferry

   

  Met welke hand wil hij nu het keukenkastje openen???

  reageer
 • Sandra

   

  Ja, ik wil ook wel weten waar deze winkel zit. Waarom wordt dat er niet bij gezet?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • lex

   

  Waar zit die winkel? ga ik eens kijken. ik heb in het verleden wel eens wat linkshandig gereedschap gekocht, kon daar niet aan wennen was rechtshandig gereedschap gewend. je leert er mee omgaan. Het YouTube filmpje vind ik zwaar overdreven. Ik heb een linkshandige snoeischaar kan er niets mee gebruik ik alleen om rechtshandigen te pesten.

  reageer
 • Marijke

   

  Vraag me af waar die winkel zit !

  reageer
 • jantje

   

  Het enigste nadeel voor mij, als linkshandige, is schrijven...( je gaat met je hand over de net geschreven tekst een en maakt vlekken ) .....kurkentrekkers en puntenslijpers, enz...allemaal onzin...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert