Feest om dragen oordoppen populair te maken

DRONTEN • Za 12 augustus 2017 | 18:12 • Zaterdag 12 augustus 2017 | 18:12
Bescherm je oren op jonge leeftijd al voor harde muziek en maak een statement tegen pesten. Dat is de gedachte achter het Youngsters feest zaterdag in de Meerpaal in Dronten. Jongeren tussen 12 en 17 jaar konden daar naar een feestje. Het is onderdeel van de Meerpaaldagen. 

Het initiatief komt van de 19-jarige Mitchel van Rooy uit Almere. Hij werd vroeger zelf gepest en besloot daar wat tegen te gaan doen. Ook vindt hij het belangrijk dat jongeren nu al bezig zijn met hun gehoor. "Als je je oren nu al beschadigt, dan heb je daar je hele leven last van," legt hij uit. "Daarom is het goed er nu al mee bezig te zijn". 

Een aantal jongeren vindt het dan ook goed dat ze oordoppen bij de ingang uitdelen en zeggen ook de doppen te gaan dragen. Anderen zijn er nog wel sceptisch over. "Als de rest de oordoppen draagt, dan doen wij het ook," vertellen twee meisjes.

Het feest is een vervolg op een voorlichtingsdag, die ongeveer 2500 scholieren eerder hebben gehad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel