Feest om dragen oordoppen populair te maken

DRONTEN • Zo 13 augustus 2017 | 15:21 • Zondag 13 augustus 2017 | 15:21
Bescherm je oren op jonge leeftijd al voor harde muziek en maak een statement tegen pesten. Dat is de gedachte achter het Youngsters feest zaterdag in de Meerpaal in Dronten. Jongeren tussen 12 en 17 jaar konden daar naar een feestje. Het is onderdeel van de Meerpaaldagen. 

Het initiatief komt van de 19-jarige Mitchel van Rooy uit Almere. Hij werd vroeger zelf gepest en besloot daar wat tegen te gaan doen. Ook vindt hij het belangrijk dat jongeren nu al bezig zijn met hun gehoor. "Als je je oren nu al beschadigt, dan heb je daar je hele leven last van," legt hij uit. "Daarom is het goed er nu al mee bezig te zijn". 

Een aantal jongeren vindt het dan ook goed dat ze oordoppen bij de ingang uitdelen en zeggen ook de doppen te gaan dragen. Anderen zijn er nog wel sceptisch over. "Als de rest de oordoppen draagt, dan doen wij het ook," vertellen twee meisjes.

Het feest is een vervolg op een voorlichtingsdag, die ongeveer 2500 scholieren eerder hebben gehad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (10)

 • Bezorgd.

    Di 15 augustus 2017 Dinsdag 15 augustus 2017

  Ik heb tijdens de Meerpaaldagen ouders met kinderwagens in de tent zien staan. Zo zielig.Ik gebruik al jaren oordopjes. Bevalt mij prima.

  reageer
 • Karel

    Di 15 augustus 2017 Dinsdag 15 augustus 2017

  Dat is echt heel ernstig en onverantwoordelijk, of gewoon uiterst naïef. Blijvende oorschade voor deze kinderen. Juist op jonge leeftijd moet het gehoor zich goed kunnen ontwikkelen. De organisatie zou deze mensen terecht moeten wijzen, maar ze denken waarschijnlijk alleen aan de verkochte kaarten.

 • Jojo

    Ma 14 augustus 2017 Maandag 14 augustus 2017

  Jammer dat ik dit nu pas lees en nergens anders heb gezien/gehoord.Waarom niet in de krant enz?

  reageer
 • Claartje

    Zo 13 augustus 2017 Zondag 13 augustus 2017

  Eigenlijk geven festivalorganisatoren dus nu eindelijk toe dat de muziek te hard staat en blijvende schade aan het gehoor kan veroorzaken. In plaats van dat ze kiezen voor adequate maatregelen (muziek zachter op geen overlastgevend niveau) en in plaats van dat de gemeente ervoor kiest festivals met hoge decibellen niet toe te staan, doet men aan een lapmiddel: de jeugd overhalen om oordoppen in te doen. Ja, gaat vast werken, de verantwoording neerleggen bij festivalbezoekers voor wie het lawaai niet hard genoeg kan zijn!

  reageer
 • R. Visser

    Zo 13 augustus 2017 Zondag 13 augustus 2017

  Dit is echt weer een gevalletje symptoom bestrijding i.p.v. de oorzaak aanpakken. Dus gewoon de muziek wat zachter zetten.

  reageer
 • Oordop

    Zo 13 augustus 2017 Zondag 13 augustus 2017

  Enigszins vergelijkbaar met de eieren affaire en andere keuringsdiensten die op hun lauweren rusten en het niet nauw nemen met gezondheid. Er wordt niet gehandhaafd (gecontroleerd). En laat het woordje POPULAIR maar weg, wees je bewust dat het ernstig is. Populair klinkt alsof het tijdelijk ongemak zou zijn.Je laat als verantwoordelijke diensten bewust je bevolking ziek maken.Leven met onherstelbare gehoorschade betekend dat er een groot deel je zintuiglijke vermogen naar de knoppen is en je je overige zintuigen te veel zal moeten belasten.Eenmaal doof voor altijd doof. En dat is een vreselijk rot geluid!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Buitenwegbewoner

    Zo 13 augustus 2017 Zondag 13 augustus 2017

  Ik snap nog steeds niet waarom de overheid niet handhaaft op geluidsniveau. Volgens arbowet moet werkgever bij geluid boven 80 dB(A) het geluid reduceren. Pas als dat niet mogelijk is mag werkgever overgaan op uitreiken gehoorbescherming. Op elk feest zijn er naast de feestgangers altijd werknemers aanwezig, en een volumeknop, dus.....

  reageer
 • Bram

    Zo 13 augustus 2017 Zondag 13 augustus 2017

  Het zal heel veel tijd kosten, net zoals roken in de horeca dat heeft gedaan.

 • Jk

    Za 12 augustus 2017 Zaterdag 12 augustus 2017

  Tijd dat de wetgever eens wat gaat verzinnen op dit probleem, bijvoorbeeld een flinke boete bij meer dan 80db tijdens een feest, wordt het feest gezelliger van want dan kun je elkaar weer een beetje verstaan

  reageer
 • Emmeloorder

    Za 12 augustus 2017 Zaterdag 12 augustus 2017

  Jaja, en zodra de wetgever wat heeft bedacht zoals een forse boete, staat iedereen weer op de achterste poten dat er niet zo betuttelt moet worden. Het is nooit goed in Nederland, dat weten wij inmiddels toch wel?

 • Boels

    Za 12 augustus 2017 Zaterdag 12 augustus 2017

  De wetgevers zijn zelf doof. En handhavers moeten bij de luidsprekerboxen meten.

 • Karel

    Za 12 augustus 2017 Zaterdag 12 augustus 2017

  De gemeente kan dat zelf bepalen voor elk evenement opnieuw, maar in Almere geldt: hoe harder hoe beter. En bij een gesteld limiet geldt standaard geen handhaving.

 • Jeroen

    Za 12 augustus 2017 Zaterdag 12 augustus 2017

  Gewoon die muziek zachter zetten. Heb je ook geen oordopjes nodig, kun je elkaar gewoon verstaan en er is geen geluidsoverlast.

  reageer
 • Karel

    Za 12 augustus 2017 Zaterdag 12 augustus 2017

  Oordoppen gaan niet werken bij jongeren, in het gunstige geval heel even. Het kan zo simpel zijn: gewoon het aantal decibellen lager en niet meer op oorbeschadigend niveau. En dan ook geen overlast voor de omgeving. Win win!

  reageer
 • Bert

    Za 12 augustus 2017 Zaterdag 12 augustus 2017

  Ik werk al mijn hele werkzame leven in lawaai en nu 34 jaar later merk ik dat als je in een lawaaierige omgeving bent je niet meer kunt concentreren op een gesprek. Dus jongeren wees verstandig en gebruik gehoorbescherming om bovenstaande problemen op latere leeftijd te voorkomen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert