Opnieuw anti-Floriade-leuzen op de weg gekalkt

ALMERE
Op een aantal plekken rond het Weerwater in Almere zijn anti-Floriade-leuzen op de weg gekalkt. Zo staat er “Floriade illuminati” en “Floriade, where evil dwells”. Met illuminati wordt verwezen naar geheime genootschappen in het verleden. 

Het is niet de eerste keer dat er teksten op de wegen zijn gezet. Dezelfde woorden zijn al eerder geplaatst, maar vervolgens in opdracht van de gemeente grotendeels weggehaald. De oude graffiti is nog deels zichtbaar.

De teksten zijn geplaatst op de toegangswegen naar het Floriadeterrein, maar ook in de Stedenwijk bij de Boulevardflats.

reacties (28)

 • Paul

   

  Gewoon bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen op de juiste partij stemmen die tegen is. Bij genoeg stemmen gaat die hele ongein niet meer door. Dus Almeerders stem op de juiste Partij.

  reageer
 • evap

   

  Als oud-Amsterdamse ben ik al jaren geleden bij de Floriade geweest die toen in het Gaasperpark was, later in het Beatrixpark (voor de goede orde: óók in Amsterdam) en tenslotte wat in de Haarlemmermeer. Althans, die ik bezocht. Daarna ging ik niet meer en principieel zal ik bij leven en welzijn die in Almere óók niet bezoeken; het gaat ons (ervan uitgaand dat ik dan nog hier woon...) veel geld kosten daarna. De gemeente heeft geen geld (?) (ervoor over..) om het onkruid van de stoepen weg te halen....Maar die Floriade moet er persé komen....Absurd....

  reageer
 • Dick

   

  Is ook aanfluiting.mischien niet voor jorritsma bouw die wouden het graag hebben in almere lol

  reageer
 • Hannes

   

  Als Almere zijn opgebouwde karakter en cultuur wil bewaren, en nog meer wil ontwikkelen; dan zal dat met een Floriade/woonwijk op een verkeerd uitgekozen locatie zeker niet lukken! Dan zal men toch een andere richting moeten kiezen! Wat vaak genoeg met ervaren deskundigheid voor de hand liggend is aangegeven!! Alles in bescheidenheid en daar zal een afgebouwd Kasteel, met velen mogelijkheden, een culturele karakter voor Almere verder kunnen gaan bepalen!! Alleen een Expo een Kermis en Popevenementen daar maakt men het karakter van een woonomgeving niet mee! Nogmaals, Langzamerhand weten we dat de Floriade niet alleen is op te brengen, maar dat daar kosten wat het kost een woonwijk aanvast moet klampen, is een oplanger termijn een verkeerde keuzen! Hou het op een Rondje Weerwater als stadspark, met een pracht van een promenade richting het Kateel.

  reageer
 • Pzaal

   

  Ach de gemeente blijft in sprookjes geloven. Flopriade levert alleen maar een miljoenen schuld op, Maar dat willen ze niet weten.

  reageer
 • Anna Tuinbouw

   

  Klopt, maar wie moet dat betalen?

 • laat alle reacties zien
 • Pvda Herrema censureert op Russische wijze Antie Floriade

   

  Herrema censureert Kaalslag Floriade. Alleen Floriade kritiek wordt weggevaagd of verhinderd. Herrema heeft nog steeds geen financiële rapportage aan de raad aangeboden. De raad is stuurloos. Maar alle posten optellen van de afgelopen jaren en toekomst komt het op euro 144 mio EU Rijk provincie en Almeers gemeenschapsgeld. Alles uit diverse potjes en exclusief Rondje Weerwater van 22 mio wat de rode loper van centrum naar Floriade terrein moet bekostigen. Juni 3 mio 3.5 mio en 11.6 mio overschrijdingen van het budget te betalen door u en ik en door vvd cda d66 pvda en Leefbaar goedgekeurd. SP, pvv ap/opa en groenlinks zijn tegen deze gang van zaken.

  reageer
 • Kees

   

  Zo kortzichtig om te denken dat de winst van de Floriade alleen maar uit entree gelden moet komen.

 • Teus

   

  Goed om dit nog even helder te maken. Veel Almeerders hebben geen idee wat ze voor hun kiezen krijgen. De grote kostenpost komt voor hun rekening. Het stuurt Almere op een faillisement af, maar dan is Herrema al vertrokken naar een volgende gemeente voor een volgend kostenverzwelgend prestigeproject en wast zijn handen wat Almere betreft in onschuld.

 • Rick

   

  De Florida zal Almere minimaal € 9.000.000,- VERLIES opleveren. Dit is gebaseerd op de resultaten uit het verleden van andere steden. Als je dit weet en het dan toch doorzet.... pfff. Politiek.

  reageer
 • Anna Tuinbouw

   

  Tegen de tijd dat Floriade 9 miljoen verlies maakt is Herrema hem al gesmeerd, en krijgt hij per maand 3 duizend euro zak geld mee PER MAAND!@!@ Het kan in Almere he?

 • Rick

   

  Kleine leed. Maar ondertussen, net als grafitti op een nieuwe brug, weet je vooraf dat het gaat gebeuren. Paar camera's, nachtje wachten.... en deze persoon Almere uitschoppen.

  reageer
 • Illuminati Eclipsus

   

  Wie zegt dat het anti is? Illuminati suggereert verlichte mensen die er feitelijk van weten en ook aansturen op het gebeuren zodat het een succes zal worden... Met al deze hulp wordt de Floriade gewoon hartstikke top en een happening waar iedereen het nog jaren met plezier aan terug denkt.

  reageer
 • Hannes

   

  Zodat het een succes mag zijn dat de Floriade/woonwijk met zo'n zwalkend beleid; een financiële debacle zou kunnen voorkomen!

 • Ed Molenaar

   

  Ik vind het een vreemde maar geen overdreven actie. Zelf ben ik de manier zoals de raad bestuurt aardig klaar mee. Wellicht ook vreemd; maar ik ga een partij stemmen die tegen de floriade is. Welke het ook is.

  reageer
 • Roderik

   

  Ik stoor me er behoorlijk aan. Er zijn veel minder idiote manieren om je negatief over de Floriade uit te laten (ben er zelf ook behoorlijk skeptisch over). Dit is echter bijna psychotisch.

  reageer
 • Hein

   

  Als de gemeente al jarenlang weigert te luisteren, ondernemers dwarszit en wegpest, de Flopriade erdoor dramt ten koste van alles en de inwoners laat bloeden voor een komend debacle, vind ik dit nog netjes. In heel Almere wordt op van alles bezuinigd, op basisvoorzieningen waar een inwoner recht op heeft, want alles moet naar de Flopriade.

 • Brigit

   

  Alweer fout ingeschat: ik werk al 30 jaar, drink weinig en mijn moeder kan nog prima voor zichzelf zorgen. Zullen we in onze reacties niet persoonlijk worden? iedereen heeft tenslotte recht op zijn/haar eigen mening.

  reageer
 • Kees

   

  Ah, je geeft in ieder geval toe dat het clubje uit 100 leden bestaat. Ieder zijn mening natuurlijk, maar om die nu keer op keer overal weer te lezen, gaat irriteren. En om je voor te zijn. Doorscrollen ben je dan al vaak te laat voor. Viva la Floriade! Maar dat zal je niet op de stoep lezen, wij zijn nette mensen.

 • Hans

   

  De anti Floriade meningen die hier gepost worden onder verschillende namen zijn in de logs terug te herleiden naar 2 ip adressen. Het wordt tijd dat omroep Flevoland hier eens naar kijkt en verplichte registratie eist om iets neer te kunnen zetten.

  reageer
 • grondstof

   

  Het zal de gemeente raad nu is duidelijk moeten zijn dat de burger geen Floriade wil hebben. Wat voor stomkoppen besturen deze stad die niet luisteren en dus aar voelen moeten wat er speelt in de gemeente en onder de burger.

  reageer
 • Merreha

   

  Natuurlijk verwijderd de gemeente Almere deze protesten. Zij dulden geen enkele vorm van weerstand. Daarom worden ondernemers ook geïntimideerd. De politiek en hun project leeft alleen bij hen.

  reageer
 • Nine Eleven

   

  illuminati.....dat is ècht zoooooooo 2001....

  reageer
 • Wolverine.

   

  Gelijk hebben ze die het op de weg hebben gekalkt,Floriade een façade zeg,moet je eens kijken hoeveel bomen er al zijn weggehaald,laat staan dat er een camping moet worden opgeofferd.en de Floriade brengt in de toekoms niks op.dat geld hadden ze beter kunnen gebruiken voor nieuwe verzorgings huizen,daar is veel meer behoeften aan.maar ja dat is een droom hier,ouderen kunnen de ....... Krijgen hier.

  reageer
 • lelystedeling

   

  Erg triest om dan maar de boel te gaan bekladden, geef ze een tandenborstel om het schoon te maken... leren ze het wel af.

  reageer
 • Henk

   

  Het stoppen van de Floriade is NU nog goedkoper dan het doorzetten!! Hier is ook nooit een stemming voor gekomen het is keihard doorgedrukt !

  reageer
 • Mario

   

  Goed dat Almeerders in verzet blijven komen, alleen zou dit op een andere manier moeten dan door graffiti te gebruiken.

  reageer
 • Asjemenou

   

  Ik zou als ik wethouder was, die Flopriade koste wat kost erdoor wil drukken, erg bang worden van dit soort leuzen. Helemaal als ze op de openbare weg gekalkt zijn.

  reageer
 • pieter de oude

   

  In het grijze verleden werd de busbaan in Almere Haven ondergekalkt om dorps-roddels onder de aandacht te brengen.

  reageer
 • Frits

   

  Nou, ik ben voor...

  reageer
 • Karel

   

  Goede actie. Ik hoop dat het spul van een dergelijke kwaliteit is dat het niet weg te halen is.

  reageer
 • michael

   

  Tja als de gemeente alles zou doen hoe en wat de bewoners willen is het ook niet goed !!!

  reageer
 • Desiree

   

  Iedereen die het woord illuminati gebruikt is een goedgelovige dwaas. Dat zijn de mensen die denken dat de wereld plat is en geregeerd wordt door een groepje oude mannen in een Bilderberg hotel. Vreemd dat daar ook beter opgeleiden bij zijn. De letterzetter heeft een aardig kalkhandschrift en zou zijn talent beter moeten benutten.

  reageer
 • Jos

   

  Graffiti in sommige stadsdelen van Almere is het tot kunst verheven. Maar als het om de Floriade gaat is het een wanklank, het zal dus wel weer snel verwijderd worden. Vooral als Omroep Flevoland er ruchtbaarheid aangeeft.

  reageer
 • Brigit

   

  Je kan het 100 keer weghalen, de bewoners van Almere blijven TEGEN!!!!

  reageer
 • Dirk

   

  juist we blijven tegen , maar dat zooitje duld geen tegenspraak dus verwijderen ze het weer tijd voor hardere aktie,s dan maar ?

 • Lelystedeling

   

  En je kan het 100x vol kalken maar dit verandert toch niets, kosten voor de reiniging verhalen op de daders als die bekend zijn.

 • IK

   

  Vind het best dat je ertegen bent maar het blijft een meerderheidsbesluit van de door de inwoners van Almere zelf gekozen gemeenteraad. Dat je het er niet mee eens bent geeft je geen vrijbrief om openbare eigendommen onder te kladden.

 • Steven Stedenwijker

   

  Praktisch iedereen is voor. De burgers willen een stad die zich ontwikkelt en niet een dorp waar men oud waaihout laat woekeren.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert