Goedkope studentenkamer bij hulp aan dementerenden

LELYSTAD
Een studentenkamer huren tegen een redelijke prijs en je tegelijkertijd inzetten voor je demente medebewoners. Dat kan in een luxe, moderne boerderij van Woonzorg Flevoland in de Lelystadse wijk Groene Velden. 

In de boerderij is 'Vergeten Landleven' gehuisvest, een kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie. Studenten kunnen er voor 250 euro per maand een kamer huren. Als tegenprestatie moeten ze zich inzetten als vrijwilliger. Directeur Maarten Meesters van 'Vergeten Landleven' denkt daarbij aan helpen met koken, een activiteit met de bewoners doen of werken in de tuin. 

Studenten die interesse hebben, kunnen een mail sturen naar Woonzorg Flevoland.  

reacties (8)

 • Chayenne

   

  Hahaha dat bonte paard is van mij en mn zus xD

  reageer
 • Opa70++

   

  Ben helemaal met je eens.. Ben zelf 4jaar student geweest in Leiden.. Een student heeft hier geen tijd voor... Alleen, of de ondernemer daar ook geld mee verdient valt te betwijfelen!!

  reageer
 • Marijke

   

  Het lijkt me een goed idee om niet alleen studenten toe te laten, maar ook andere mensen die om wat voor reden ook verlegen zitten om goedkope woonruimte en bereid zijn daar wat voor terug te doen.

  reageer
 • Poe

   

  Fijn in een woonwijk, eerst een ouderencomplex en dan nu een semi studentenhuis..vraag me af of verhuur wel mag van het bestemmingsplan..

  reageer
 • Op zich geen gek idee. Elk helpende hand die Iemand kan bieden is fijn en daarnaast dan studenten een voordelige woonplek aanbieden. Leren ze meteen ook weer respect te hebben voor de mensen cq ouderen die de hulp zo hard nodig hebben.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Barbara

   

  Raar plan net als zovele andere plannen waarmee mensen plots geld mee denken te kunnen verdienen. Studenten zijn bijna nooit thuis. En als ze thuis zijn liggen de dementeren al op een oor. Ligging pand lijkt me voor een student aardig uit de richting van de Lelystadse studenten wereld. Volgens mij kan de directie zorgen voor opnames meer dementerenden, want kennelijk zijn er kamers over!.

  reageer
 • Marco

   

  Hij is slim die man, geen personeelskosten. Gratis arbeiders voor deze man. Hij geeft opdrachten waar normaal mensen ingezet moeten worden als zijnde werk. Zo ontloopt hij aardig wat risico's geen zieke arbeiders waarvoor je zorg moet dragen, zieke student kost niets.

  reageer
 • wat een raar plan,je inzetten voor de medemens is top,maar dan moet iemand wel gemotiveerd voor zijn,en niet alleen om maar goedkoop aan woonruimte te kunnen komen dit te doen...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert