Burgemeester Amsterdam biert met Kamp Seedorf

ALMERE
Burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan heeft gisteren met de Almeerse kunstenaars van Kamp Seedorf een biertje gedronken. Kamp Seedorf maakte dat vandaag op Twitter bekend en plaatste ook een foto. Daarop zijn de kunstenaars onherkenbaar gemaakt, ze houden al jaren hun identiteit angstvallig geheim.

Kamp Seedorf maakte na het bekend worden dat Van der Laan ernstige longkanker heeft een kunstwerk van de burgemeester. Het graffiti-werk toont de burgemeester met een Ajax-sjaal en stond op een pilaar, maar die is per ongeluk schoongespoten.

Het portret werd later op een t-shirt geprint en de opbrengst gaat naar KWF kankerbestrijding. Eberhard van der Laan had de Almeerders uitgenodigd om hen persoonlijk te bedanken voor het mooie gebaar.


reacties (2)

 • De Vries

   

  Als je je gezicht niet durft te vertonen heb je wat te verbergen. Grafitti is strafbaar en ook niet mooi. Ik was vorige maand drie weken in Azië.Wat een genot, nergens grafitti. En dat noemt zichzelf ook nog eens kunstanaar. Lachwekkend.

  reageer
 • Emma

   

  Banksky is een door velen gewaardeerd kunstenaar, maar ook hij laat zijn gezicht niet zien. Je niet bekend maken kan meerdere redenen hebben. Gelukkig denkt dhr van der Laan er anders over dan u.

 • Emma

   

  U vindt graffiti niet mooi, maar dat wil niet zeggen dat anderen het niet mooi vinden. Ik kan genieten van graffiti. In veel buitenlandse steden zie je prachtige kunstwerken ! Inderdaad, in Azië niet, daar geniet ik van andere kunstuitingen.

 • Jacob

   

  Helemaal mee eens. Hypocriete bende.

 • Emma

   

  Ik hou van dit soort initiatieven. Geeft een stad net dat beetje extra ! Mooi dat burgemeester van der Laan het ook waardeert en dat zo laat zien !

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert