Urker vrijgesproken van aanranding in Elburg

URK
Een 35-jarige Urker is vrijgesproken voor een aanranding en mishandeling in Elburg. Hij zou tijdens de Botterdagen van 2015 de broek van een vrouw naar beneden hebben getrokken en haar vriend bij de keel hebben gegrepen.

Bij de politierechter in Zutphen verklaarde de Urker donderdag dat hij de broek van de vrouw inderdaad naar beneden had getrokken. Volgens hem deed hij dat omdat zij zijn pet had afgepakt. Van een seksueel motief was wat hem betreft geen sprake. De mishandeling ontkende hij. Hij zou alleen een duw hebben gegeven op borsthoogte van de man.

Volgens de officier van justitie konden de camerabeelden geen uitsluitsel geven over de aanranding en mishandeling. Hij liet weten het verhaal van de Urker te geloven en vond aanranding een te groot woord voor het voorval. De politierechter was het daarmee eens en sprak hem daarop vrij. 
 

reacties (5)

 • ghuyt

   

  Bizar dat de officier van justitie wel de zaak voorlegt aan de politierechter en vervolgens zelf richting vrijspraak praat. Ze had ook kunnen seponeren bij gebrek aan duidelijk bewijs. Het is daarom dat de rechtbanken helemaal overbelast zijn. Wellicht had het OM eerst een schikkingsvoorstel gedaan om maar geld binnen te harken en heeft de verdachte de zaak voor laten komen.

  reageer
 • Urkertje84

   

  Hier zakt mijn broek nou vanaf 😂

  reageer
 • Teun

   

  Randy.....je hebt geluk gehad

  reageer
 • Theo

   

  Onze gebeden zijn verhoord

  reageer
 • Jubf

   

  Ook gebeden dat hij de volgende keer met zijn poten van vrouwen hun broek afblijft?

 • Robert G

   

  Gelukkig maar dat de rechter er ook zo over dacht. gefeliciteerd R.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert