Petitie voor Lidl in Dronten-West

DRONTEN
Bewoners van De Gilden zijn een petitie gestart om te pleiten voor de komst van een Lidl in Dronten-West. De petitie is nu een week online en is ruim 350 keer getekend.

Wat willen de bewoners?
De initiatiefnemers willen met de petitie een tegengeluid bieden tegen stichting Does, de ondernemersvereniging van winkeliers van winkelcentrum Suydersee. De winkeliers protesteren tegen de vestiging van de discounter in het winkelcentrum Dronten-West, waar nu alleen een Albert Heijn zit. Ze willen de Lidl in Suydersee hebben om leegstand en verschraling van het winkelaanbod in dat winkelcentrum te voorkomen.

Ook Swifterbanters achter petitie
De bewoners in Dronten-West willen de Lidl graag zo snel mogelijk in hun buurt. Zij hopen de gemeente met de petitie een positief signaal te geven. En het zijn niet alleen Drontenaren die de discounter graag zien komen. Ook inwoners van Swifterbant tekenen de petitie.

Wat vinden B en W?
De bedoeling is om de petitie over een tijdje aan te bieden aan het college van Dronten. Dat heeft in juni 2016 overigens laten weten geen bezwaar te hebben tegen een Lidl op die locatie, mits deze niet groter wordt dan 1200 vierkante meter en gebouwd wordt in combinatie met een aantal bovengelegen appartementen. 


 

reacties (38)

 • West

   

  Het is volstrekte onzin om een 5e supermarkt in het centrum te willen hebben! Waanzin zelfs en voor de markt onmogelijk. Een supermarkt in West is een uitbreiding op de huidige AH en heeft niks met detailhandel te maken die in het centrum is. Voor het gewone winkelen blijft Centrum het winkelgebied maar voor de dagelijkse boodschappen willen we in West niet alleen aangewezen zijn op de AH maar mag er gerust een 2e bij komen. Leegstand in het Centrum heeft alles te maken met de huurprijzen en met onrendabele winkeltjes waar geen vraag naar is. Of er zijn gewoon teveel panden gebouwd. Als laatste: er is geen enkel pand in het centrum waar de Lidl in past. Dus je kunt hoog of laag beweren dat hij in centrum moet komen, maar daar is geen pand en zijn geen parkeerplaatsen. Lidl in West that's the best.

  reageer
 • Anne

   

  Wie om zich heen kijkt in Suydersee ziet door leegstand al een deel van teloorgang van het centrum. Nu er of meer zaken dicht gaan is het egoïstisch om de Lidl te zien bouwen in West. Wij hebben met z'n allen een zekerste verantwoordelijkheid voor dit Suydersee! In veel plaatsen denk aan Lelystad en meer is er fout gegaan.

  reageer
 • Laurens

   

  #Nina... direct wat meer duidelijkheid!

  reageer
 • Laurens

   

  Dit geeft al heel wat meer duidelijkheid!

  reageer
 • Nina

   

  Waarom een petitie voor Lidl in West? De petitie houdt in feite in dat privébelang voor het algemeen belang gaat. Dat niet op de hoogte zijnde, nog lerende CDA wethouders zich lieten beïnvloeden door bemiddeling van een bouwbedrijf die belang had bij bouwvolume is dom. En streelt alleen het ego van die CDA wethouders. De eerste CDA wethouder die wegens ziekte ontslag moest nemen was echter wel duidelijk in zijn visie. Volgens hem bestaat een afspraak met winkeliers dat een dergelijk vestiging alleen maar in het hoofdcentrum mocht komen. Ook moest er zekerheid komen dat Lidl Biddinghuizen open moest blijven. Voor een vestiging in West moet een bestemmingsplan gewijzigd worden. De opmerking van Groen Links zijn dus wat voorbarig.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Drontenaar

   

  Niet aan De Noord. Dan heb je teveel verspreiding van winkels. Mensen hebben echt geen zin om steeds weer de auto in te moeten om naar een andere locatie te gaan. Daarnaast is aan De Noord geen parkeergelegenheid voor een Lidl. Moeten minimaal 70 plaatsen zijn en tussen de Leen bakker en Praxis kan dat niet.

  reageer
 • Frits

   

  De Noord! Mooi aan de rand van het centrum met voldoende parkeergelegenheid. Kan doorgaan met het plan om er appartementen bovenop te zetten. Die straat gaat toch opgeknapt worden als brug tussen station-centrum. Kùnnen geen bezwaren tegen zijn, mooi compromis 👍 ook voor de mensen uit West.

  reageer
 • Ik

   

  Inmiddels de 400 ruim gepasseerd!

  reageer
 • pieter de oude

   

  Burgemeester niets voor je ???,wel even fan worden van van Haarsma Buma.

  reageer
 • Ik

   

  Nee op 10 miljard maar ik gok zo dat ze niet vanuit China hier komen shoppen bij de Lidl.

  reageer
 • Ikke

   

  Wauw, 350 handtekeningen op 450000 mensen...

  reageer
 • Drontense

   

  Wat een domme opmerking !! Waarom moet het slecht met je gaan om naar de lidl te gaan.Ze hebben leuke spullen en goede kwaliteit.

  reageer
 • Frank patat

   

  Ik zoek nog werk als filiaal manager!

  reageer
 • pieter de oude

   

  Een Lidl erbij in het centrum van Dronten geeft nog meer parkeerperikelen, nu al staat de parkeerplaats naast de dierenweide regelmatig vol, omdat de gemeente parkeerplaatsen vol bouwt met appartementen en niet alleen in het centrum, zie het gebrek aan parkeerplekken naast de appartementen aan de boeg. Daarom een Lidl aan de Noord ook i.v.m met het Hanzekwartier is de beste oplossing.

  reageer
 • student

   

  Dronten is zowat de enige plaats van zijn omvang die nog geen Lidl filiaal binnen zijn stadsgrenzen heeft, ik gok dat Lidl hier zeker wel marktpotentie ziet. Verder is West een grote, nog steeds groeiende wijk die best wat meer winkels gericht op de dagelijkse boodschappen mag krijgen. Wat een gedoe om 1 extra supermarkt zeg. Wanneer je een goeie gevestigde naam bent zou je er niks van hoeven te merken. Als die Lidl zo goed is, dan moet de rest ook maar meer zijn best doen. Een beetje moeite doen voor je centen. Dus, Albert Heijn, Deen en Jumbo: doe je best. Gok dat alleen Aldi veel zal merken.

  reageer
 • ratje

   

  nou niet perse om het geld... maar de lidl heeft vaak goed fruit en groenten, beter dan menig ander supermarkt. Ik woon tussen de plus, ah en lidl in, alle 3 hebben hun voordelen maar de lidl het meest. Prijs kwaliteit verhouding is beter dan bij de andere supermarkten... en nee het zijn dan niet de aller goedkoopste producten.

  reageer
 • Drontens

   

  Naar Biddinghuizen fietsen valt best wel mee! Het is dichterbij dan kampen waar ik 3 keer per week heen en terug fiets. Fietsen is gezond en ontspannen, daarnaast is de Lidl goed voor je portemonnee. Zelfs met een scootmobiel kun je heen en terug naar Biddinghuizen.

  reageer
 • Ab Zonneschijn

   

  Hier de link naar de petitie. Delen op sociaal media wordt gewaardeerd voor een nog groter bereik. https://www.petities24.com/lidl_in_dronten-west

  reageer
 • Kaassie

   

  Heeft iemand al contact met Lidl gehad? En , komen ze ? Misschien willen zij niet eens, ook Lidl heeft een minimum markt potentie nodig om een winkel te openen....

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ik snap je redenering wel, maar wat je voorstelt blijft een soort van verlichte sovjet-planeconomie, waarbij de bestaande winkels worden beschermd tegen concurrentie en uiteindelijk de consument aan het kortste eind trekt. Weg met de kartels, en voorrang voor het vrije ondernemerschap zou ik zeggen!

  reageer
 • Drontenaar

   

  Wat is er goed aan Biddinghuizen?

  reageer
 • verpaupering

   

  Gaat het zo slecht met de bewoners van deze wijk dat ze hun inkopen moeten doen bij een budget / discounter supermarkt?

  reageer
 • @Dronten

   

  Laat de Lidl er zo snel mogelijk komen svp! Misschien dat de AH op de beursstraat beter wordt door een beetje gezonde concurrentie. Wat een slechte winkel.

  reageer
 • Cath

   

  Waarom in het centrum? Daar hebben we de Aldi al. Gewoon in West. En naar Biddinghuizen gaan is voor veel mensen sowieso geen optie. Beetje lastig met een scootmobiel of fiets. Laat het centrum eerst maar eens komen met betaalbare winkelpanden. Geen wonder dat er zoveel leegstand komt.

  reageer
 • Voorstander

   

  Als je Googled op 'Lidl Dronten West petitie' dan kom je wel bij de petitie uit. Zoveel mogelijk tekenen!

  reageer
 • Uhm...

   

  Een pand bouwen, terwijl er genoeg leegstand is? Winkeliers in het centrum verplichten aan de openingstijden te houden, terwijl het publiek elders zijn boodschapjes gaat halen? Een Lidl trekt absoluut mensen en is een aanwinst, maar zorgt ook voor een eventuele verschuiving van winkelend publiek. Zet je hem in West neer, dan gebeurt dat absoluut. Veel meer autoverkeer naar West is dan het logische vervolg. En hoe is het dan met de levensvatbaarheid voor de Albert Heijn daar als er een Lidl naast komt? Als het goed wordt aangepakt zullen de supermarkten in het centrum het pittig gaan krijgen. Dat zorgt weer voor minder winkelend publiek en is minder omzet voor de winkeliers in het centrum. En de huurwinkelpanden zijn daar al pittig aan de prijs. Als je dit combineert met de toename van internetverkoop, dan is een doods centrum het gevolg. Waarom zou je nog een winkeltje beginnen in Dronten? Tekenen voor de petitie moet ieder voor zich weten. Maar besef wel even waar je voor tekent en wat de gevolgen kunnen zijn. (En voor er opmerkingen komen over dubbele agenda en dergelijke: ik heb een auto en doe mijn boodschappen in Biddinghuizen, dus voor mij maakt het onder aan de streep niet uit waar de Lidl komt).

  reageer
 • Marijke

   

  Tien kilometer fietsen enkele reis (vanuit Dronten) is toch een beetje ver om je boodschappen te doen.

  reageer
 • Boersma

   

  De link naar de petitie zal er zo bijgeplaatst worden. Ik heb zojuist even met ze gebeld.

  reageer
 • denk echt dat de Lidl geen extra toevoeging heeft voor de winkeliers in het Centrum. De Action moest ook het centrum in want dat zou goed voor hun zijn in het begin was het druk in het centrum nu is het niet anders dan normaal. Misschien als de winkeliers zo bang zijn voor hun eigen winkel moeten ze beter kijken naar vraag en aanbod. Sommige winkels in Dronten zijn zo gigantisch duur als je wilt dat er meer mensen naar je winkel komen moet je wat doen aan je prijzen en aantrekkelijk maken om naar je winkel te komen;)

  reageer
 • Pieter

   

  Zinloze discussie! Feitelijk gaat het er om of een Lidl zich hier mag vestigingen of dat dit volgens het bestemmingsplan niet is toegestaan/danwel of dit tegen de afspraak met de bouw van SuyderSee is opgenomen in de overeenkomst. Daarnaast is het ook nog zo is het zinvol om te bouwen terwijl er op veel plekken in het centrum, bij leenbakker etcetc al jaren leegstand is en voldoende ruimte om een Lidl te vestigen.

  reageer
 • kees d.

   

  Wat is er mis met Biddinghuizen?

  reageer
 • Ingeborg

   

  Helaas wordt de link niet getoond door omroep Flevoland. Ik heb hem al twee keer geprobeerd te plaatsen hier. Maar hij wordt blijkbaar tegen gehouden. Misschien staat omroep Flevoland niet neutraal hierin.

  reageer
 • Me

   

  Als dat gezeur opleverd kies dan voor swifterbant een lidl is iedereen blij.

  reageer
 • h a vd brink

   

  Niet alleen 'westerlingen' zien de Lidl graag komen. Niet meer naar Biddinghuizen.

  reageer
 • José

   

  Het is gewoon een kei goede supermarkt. Goedkoop en goed, dat wil toch iedere consument?

  reageer
 • Stevie

   

  Zo dat is nu lik-op-stuk voor stichting DOES. En terecht ! Een precedent scheppen en dan zo keihard afgestraft worden.. heerlijk...

  reageer
 • Dronten

   

  Kunnen mensen die niet in dronten West wonen de petitie tekenen en waar? Er zijn vast meer mensen die blij zijn met een Lidl in dronten

  reageer
 • jan

   

  waar kan ik tekenen? gewoon neerzetten in dronten-west.. suydersee heeft al divers aanbod genoeg.. ook een swifterbander trouwens..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert