Gemeente wil uitspraak rechtbank over huurcontract Haddock

ALMERE
De gemeente Almere heeft de rechtbank gevraagd een uitspraak over het huurcontract met jachthaven Haddock. Dat is vrijdagmorgen meegedeeld aan jachthaveneigenaar Philippe van Thiel. 

Van Thiel is eigenaar van een deel van de grond van zijn jachthaven, maar hij huurt ook twee stukken van de gemeente. Eén stuk grond wil de gemeente terug om het te gebruiken voor de Floriade en het Rondje Weerwater. 

Almere wil nu dat de rechter een 'verklaring van recht' afgeeft, waaruit blijkt dat de de gemeente in haar gelijk staat om het stuk terug te eisen. Dat is nodig als er voor 23 augustus géén nieuwe afspraken met Van Thiel zijn.

Volgens de gemeente is zo'n uitspraak nodig om eventueel te kunnen ontruimen. Een woordvoerder benadrukt dat zo'n ontruiming niet direct aan de orde is. Na 23 augustus is er nog maximaal drie maanden de tijd om met Van Thiel te onderhandelen over een nieuw huurcontract voor het overgebleven deel van de haven.

reacties (6)

 • Treb

   

  De eigenaar van Haddock is niet zielig. Jarenlang had hij zich veel toegeeigend / geleend. De gemeente was blijkbaar erg soepel. Nu had hij er aan willen verdienen. Een echte ondernemer. Dat loopt anders. Terecht dat de gemeente de gronden terughaalt.

  reageer
 • Hannes

   

  En allemaal over de rug van de booteigenaren! Terecht als de gemeente de gronden laten bestaan, en de zo onzekere financiële Floriade/woonwijk debacle laat liquideren!!

 • Onnozel

   

  stop de Flopperiade ! Geld, groen en Welzijn worden vernield. Dit is een project van bestuursvriendjes

  reageer
 • Jos

   

  Je kan beter met een spandoek op de markt lopen!

 • Wethouder Hekking

   

  De gemeente Almere probeert op alle manieren Haddock weg te jagen. Ze gokken erop dat de rechter hen in het gelijk stelt. Dan hebben ze ook de laatste dwarsligger eruit gewerkt. Walgelijk machtsvertoon en overheid onwaardig. Het kan allemaal in Almere.

  reageer
 • Kees

   

  De gemeente is juist heel soepel en geduldig in de onderhandelingen. Stop eens met die negativiteit. Haddock werkt de boel tegen!

 • xander

   

  onbetrouwbare overheid. Eerst mogen ze het huren en vervolgens wordt jaren later ineens het eenzijdig opgezegd. Hoe kan je als ondernemer eigenlijk nog ondernemen in almere. Elk moment kan alles onder je vandaan gezaagd worden en wij almeerders zitten erbij en kijken er naar hoe get zoveelste bedrijf door deze gemeente ter gronde wordt gericht. scoringsdrift can de zoveelste wethouder. dictatoriale neigingen. bah ik schaam mij dood

  reageer
 • Boels

   

  De gemeente wil eigenlijk de huur opzeggen om het dan gratis ter beschikking te stellen aan de Floriade BV waarvan de aandelen in handen van de gemeente zijn. Voor de gemeente komt het goed uit dat ik geen rechter ben omdat ik dan zou willen weten wat de Floriade BV met het stukkie grond gaat doen. Het zou zo maar kunnen dat daar de (dan voormalige) Vrijstaat Utopia komt te zitten, bestemmingsplan of niet.

  reageer
 • De advocaat

   

  Lachwekkende nonsens. De rechter zal zich gewoon aan de wet houden en heeft uw overwegingen/aannames en zwartmakingen helemaal niet te volgen.

 • Karel

   

  Laten we hopen dat de rechter dat toch gaat vragen.

 • laat alle reacties zien
 • Hannes

   

  Laat de gemeente maar eerst met een financiële plaatje komen, of de Floriade wel door kan gaan, en er bij aankondigt dat het om een woonwijk gaat ten kosten van de Floriade....!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert