Ceelen weerlegt kritiek op kunstgras

ZEEWOLDE
Kunstgrasproducent Ceelen uit Zeewolde maakt zich niet druk om de oproep van profvoetballers om kunstgras uit te bannen in onder meer de Eredivisie.

Kunstgras is volgens verschillende internationals, bondscoaches en aanvoerders slecht voor het imago en het niveau van het Nederlandse voetbal. Volgens directeur Theo Ceelen van het bedrijf uit Zeewolde is het voor de meeste clubs simpelweg geen haalbare kaart om alleen op natuurgras te voetballen. 

Meer trainigsmogelijkheden
Reden daarvoor is volgens Ceelen het verschil in aantal uur dat er gevoetbald kan worden op de diverse ondergronden. Op natuurgras kan ongeveer 250 uur per jaar gespeeld of getraind worden, op kunstgras het hele jaar door. "Als een club alleen op natuurgras wil voetballen dan hebben ze meerdere velden nodig. Ze moeten namelijk afwisselen om de kwaliteit van de grasmat goed te houden. De ruimte voor die velden is er bijvoorbeeld in het noorden en oosten van het land wel, maar in het westen niet. Hierdoor is het onmogelijk voor clubs die daar gevestigd zijn om kunstgras uit te bannen", zegt Ceelen. Daarnaast zijn volgens de directeur voor veel clubs de kosten van het onderhoud van natuurgras te hoog. 

Is deze oproep slecht voor het bedrijf?
Ceelen is het niet eens met het feit dat kunstgras slecht is voor het imago van het Nederlandse voetbal. En mocht de Eredivisie stoppen met het voetballen op kunstgras voorziet de kunstgrasfabrikant geen grote problemen voor het bedrijf. "We zijn dan alleen een belangrijke marketingtool kwijt om onze velden te promoten in het buitenland. Het amateurvoetbal zal op kunstgras blijven spelen, dus die markt behouden we sowieso", aldus Ceelen. 

reacties (8)

 • Poe

   

  "Er is geen ruimte in het westen" Onzin argument van de beste man, Ajax speelt op gras, AZ speelt op gras, Feyenoord speelt op gras, Utrecht speelt op gras..de meeste kunstgras velden liggen in het oosten (VVV, Heracles, Roda, Zwolle)

  reageer
 • pieter de oude

   

  kunstgras leuk voor op een balkon, echte mannen spelen het liefst op echt gras, een broek vol modder dat is het ultieme.

  reageer
 • KC

   

  Er zijn meer blessures op kunststofgras.

  reageer
 • ViKing79

   

  Meneer Ceelen preekt voor eigen parochie / portemonnee. Begrijpelijk. Maar zijn bedrijf loopt weinig schade op, want het gaat hier alleen om eredeivisievelden/clubs. Dus dit was weer raar idee om reactie te vragen OF...

  reageer
 • Stop kunstgras in het betaalde voetbal!!!!

  reageer
 • SUSANNE

   

  Ze doen kunst & natuurgras, dus voor deze ondernemer geen probleem ;-)

 • laat alle reacties zien
 • Suus

   

  Serieus....?

  reageer
 • Boels

   

  Balvaardigheid leer je op een hobbelveld, voetballen doe je het liefst op biljardlaken. Is veldhockey geen topsport, spelen toch echt op kunstgras? Soms beter te pruimen dan voetbal, mede door videorefs.

  reageer
 • Jaap Jansen Urk

   

  De commercie voert de boventoon. Hopelijk is dat gauw verleden tijd.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert