Directeur Lowlands 'heel erg blij' met 25ste editie

BIDDINGHUIZEN
De 25ste editie van Lowlands is zondagavond afgesloten door de Britse band Mumford and Sons. Het was een van de bands waar festivaldirecteur Eric van Eerdenburg naar uit keek. Het was volgens hem een 'prachtig jubileum', waar hij met een goed gevoel op terugkijkt. 

"Ik hoor veel positieve reacties op de nieuwe tenten die we hebben," legt hij uit. "De twee grootste podia zijn dit jaar van nieuwe tenten voorzien, waardoor mensen beter zicht hebben op de artiest. En dat is goed gelukt." Ook de scheiding tussen camping en festivalterrein is kleiner geworden. Tentjes stonden vlak bij de ingang van het terrein. 

Dat had Van Eerdenburg misschien tien jaar geleden al moeten doen. "Je ziet ook veel meer groen zo, dat is in die 25 jaar goed gegroeid en mag gezien worden. Waarom dan ook niet die scheiding minder groot maken?" 

Een paar verbeteringen voor volgend jaar zag de festivaldirecteur nog wel. "De podia kunnen iets hoger, waardoor de artiesten nóg iets beter zichtbaar zijn," vertelt hij. "Maar dat zijn kleine dingetjes die volgend jaar opgelost zijn."


reacties (3)

 • Veraatje

   

  Van teletekst: "Het Openbaar Ministerie heeft op muziekfestival Lowlands voor bijna 30.000 euro aan boetes opgelegd. De beboete festivalgangers hadden meer drugs in bezit dan was toegestaan. Het OM behandelde op Lowlands 85 zaken. Vorig jaar waren dat er 62. Afgezien van een mishandeling hadden alle zaken met drugs te maken. Er werden niet alleen boetes uitgedeeld, maar er werd ook 250 uur taakstraf opgelegd." Wat een prachtig jubileum, inderdaad.

  reageer
 • M.

   

  Zeurpiet! 85 incidenten op 55000 mensen. Dat zijn er toch nog best veel die zich wél aan de regels hebben gehoudwn!

 • Sonja

   

  Nu alleen nog het rolstoelpodium IN de tent zetten. Wie bedacht heeft om dat buiten de tent te zetten mankeert zelf waarschijnlijk niks. Het staat nu nog verder van het podium af en als het regent word je zeiknat. Heel, heel slecht idee.

  reageer
 • Piet

   

  Altijd weer bijzonder hoe MOJO zich eruit draait. De afgelopen twee jaar had de opzet van het festival niks te maken met het teruglopende bezoekersaantal (2 x niet uitverkocht) dus zou MOJO zeker niks veranderen aan hun "fantastische" festival. Ook zouden ze niks anders doen voor de jubileumeditie want Lowlands is "altijd een feestje". En nu ineens.......grote veranderingen op het terrein, een zusterorganisatie die eruit gekicked is en uiteraard was dit altijd al de bedoeling. MOJO begint aardig Trumpiaans te worden of in goed Nederlands......onbetrouwbaar. Wel goed om te zien dat ze steeds meer dingen overnemen van hun grote broer Defqon1. Zo leer je inderdaad van je fouten

  reageer
 • kees d.

   

  Punt 1 Defcon is het kleinere en jongere broertje van en hoezo onbetrouwbaar? Het enige dat bij alle festivals niet betrouwbaar is, is het publiek die de kaarten moet kopen. Wanneer er een crisis is kunnen er maar weinig kaarten worden verkocht. En Defcon had lekker in Almere moeten blijven.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert