Poel Torenbosje gaat niet door

DRONTEN
De plannen voor een poel op een veld bij het Torenbosje langs de Elburgerweg in Dronten zijn van de baan. Volgens de initiatiefnemers is het te kostbaar om de poel op deze locatie door te zetten en wordt er nagedacht over een alternatief. 

Akkerbouwers in de omgeving van het Torenbosje waren bang voor wateroverlast als de poel gegraven zou worden. Er kwam een vergunning om de poel te realiseren, maar volgens de initiatiefnemers werd daar later als voorwaarde aan toegevoegd dat eigenaar Staatsbosbeheer en de stichting aansprakelijk werden gesteld voor eventuele schade. 

Dat brengt een te groot risico met zich mee, waarop het bestuur van de stichting Projecten rondom het Greppelveld heeft besloten het plan in te trekken. Volgende maand wil de stichting met omwonenden in gesprek over een aangepast plan.  

reacties (3)

 • Jos holtslag

   

  Gelukkig maar ! In het verleden werd t altijd netjes gemaaid daar nu is het een bende daar !

  reageer
 • Hendriksen

   

  Geweldig nieuws. Er Zijn nog mensen die nadenken en niet zomaar overal en nergens moeren graven en poelen moeten aanleggen.

  reageer
 • kees d.

   

  Hoe kan men een vergunning die is afgegeven nog aanvullen met randvoorwaarden. Volgens mij dan ook onmogelijk en ik zou zeker hiertegen procederen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert