'Wat is Almere mooi vanaf het water!'

ALMERE
Een vaarroute dwars door Almere, dat is de 'Blauwe As'. Om de stad eens vanaf een andere kant te bekijken, koos burgemeester Franc Weerwind die route uit om te bevaren als gasthoofdredacteur van Omroep Flevoland.

In de serie 'gasthoofdredacteuren voor één dag' is maandag burgemeester Franc Weerwind te gast. Maandag bepaalt hij waar een item in de televisie-uitzending van Omroep Flevoland over gaat.

De route gaat via de sluis van Almere Haven naar het Weerwater. De route eindigt bij gemaal De Blocq van Kuffeler.

reacties (5)

 • Van Haven

   

  Almere zou veel meer gebruik moeten maken van al het water wat we hebben. Haventjes, vaarroutes, waterrecreatie, het ligt voor het grijpen, buit het uit! Want het is zeker waar dat varen door de stad een heel andere kijk op de srad geeft.

  reageer
 • Karel

   

  Volgens mij wordt er al volop en goed gebruikgemaakt van al het water in Almere. Het probleem is dat in Almere altijd alles drukker, groter, levendiger en lawaaieriger moet zijn. Dan is iets pas een succes, denkt men. Waterrecreanten zitten daar helemaal niet op te wachten. Die willen groen, natuur en rust als ze varen. De jongeren die als een gek met een speedboot door de wateren scheuren niet meegerekend.

 • Hannes

   

  Almere veel meer gebruikmaken, van al het water wat we hebben, dat is geweest, maar door verwaarlozing, is het achteruit gegaan! En nu denkt men met een door gedramde woonwijk kosten wat het kost daar een impuls aan te geven!! Nou vergeet het maar, vaarrecreanten willen niet worden bekeken vanuit kille flatgebouwen, die zoeken rust en tevens spanning met windkracht 4, en varen naar nostalgische steden, waar romantiek vanuit straalt!!

 • Hein

   

  Ja, Franc, nu nog wel. Al heeft de kaalslag in jouw gemeente ook hier al flink huisgehouden. Maar ja, dat weet je allemaal wel. Geniet maar van wat er nu nog over is, want straks is er nóg meer groen verdwenen, komt er een stenen woonwijk aan het Weerwater en wordt het Weerwater een groot circusfestijn. Weg al het mooie, weg alle rust. In jouw gemeente, Franc.

  reageer
 • Danny

   

  Almere is prachtig vanaf het water. Zonde dat de helft van het natuurgebied dadelijk wordt vernietigigd voor de juppen parade en het voornaamste doel van de gemeente, extreme expantie door overal maar woonwijken neer te donderen.

  reageer
 • Hannes

   

  Alleen vanaf het water met een afgebouwd Kasteel; En met behoud van een jachthaven, want anders...........!!!!!

  reageer
 • Brigt

   

  Is ie nog op tijd. Als er straks en lelijke woonwijk ( o nee Flopriade) in de Weerwater is gedonderd is het Weerwater niet groen, rustig en mooi meer. En bedankt nog voor het verpesten/slopen van de natuur daar.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert