Aantal aangiftes van fietsendiefstal fors gedaald

FLEVOLAND
In de eerste helft van dit jaar werd er ruim 400 keer aangifte gedaan van fietsdiefstal in Flevoland. Dat is de helft minder dan in 2016. Dat blijkt uit politiecijfers die LocalFocus heeft ontvangen van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (StAVc). 

Landelijk daalde het aantal fietsendiefstallen met veertien procent. In bijna driekwart van de gemeenten was het aantal geregistreerde fietsdiefstallen het afgelopen halfjaar lager dan in dezelfde periode in 2016. 

StAVc verwacht dat het daadwerkelijke aantal vele malen hoger is omdat er maar in dertig procent gevallen aangifte wordt gedaan als het rijwiel wordt gestolen. In Lelystad wordt het meest aangifte gedaan van fietsendiefstal. Daar worden zo'n 14 aangiftes gedaan per tienduizend inwoners. Op Urk het minst, daar gaat het om 1,5 aangifte per tienduizend inwoners. 

[https://localfocus2.appspot.com/599b3a1574055]

 

reacties (4)

 • Rob

   

  minder fietsen gestolen of minder aangiftes omdat de politie geen prioriteit kan geven aan opsporing terwijl bekend is dat er een harde kern van stelers en helers is. Als die langdurig worden opgesloten in combinatie met meer bewaakte fietsenstallingen dan zouden er minder fietsdiefstallen gepleegd kunnen worden.

  reageer
 • Diforno

   

  In Almere worden geen fietsen gestolen??

  reageer
 • Regina

   

  In zijn totaliteit wordt er minder aangiftes gedaan. Dus minder criminaliteit volgens de statistieken. Wil je al aangifte doen, heeft de politie geen tijd, te weinig mankracht én moet je eerst een afspraak maken. Dan zie je toch al af om aangifte te gaan doen?

  reageer
 • Brienne van Tarth

   

  Doet iemand dan nog aangifte??? Echt??

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert