Forever Young Festival 'uitverkocht'

ALMERE
Het Forever Young Festival op de Esplanade in Almere is uitverkocht. Dat laat de organisatie weten. Woensdag wordt daar een festival gehouden voor 10.000 ouderen. 

Het festival is gratis toegankelijk voor 65-plussers waarbij de bezoekers zich wel vooraf moesten opgeven. Het doel is om eenzaamheid onder ouderen terug te dringen. Op het festival treden bekende artiesten op zoals Anita Meijer, Willeke Alberti en Berdien Stenberg. 

Op het terrein staan verschillende oude tenten uit het begin van de vorige eeuw. Volgens Sietse Dugour van de organisatie zijn juist deze kleinere tenten ideaal om mensen te ontmoeten. ''Je creëert een knusse sfeer. Je maakt een plek waar mensen van genieten en over kunnen gaan praten.''

Omroep Flevoland is er woensdag de hele dag bij en zendt vanaf het festival live radio uit met Marco Verhagen en Aernout Pleket. 

reacties (22)

 • Hannes

   

  Voor altijd jong, dan weet Almere in welke sfeer het verder moet gaan ontwikkelen! Inplaats voor een niets zeggende Floriade!

  reageer
 • verpleegkundige

   

  Er komen ook ouderen uit verpleeghuizen in Almere. Deze mensen zijn afhankelijk van andere mensen om een dagje uit het verpleeghuis te gaan. Zij zijn zeer enthousiast en hebben er zin in. Het weer zit mee het is jullie gegund.

  reageer
 • Omwonende

   

  Het zal. Maar waarom moeten omwonenden ervan meegenieten? Je dreunt iedere keer zowat je huis uit. Kan het niet in KAF? Geldt voor alle festivals, trouwens.

 • Tine

   

  Wij 65 plussers gaan morgen helemaal uit ons dak, En weet je wat dit weekend komt?.?.. Jordaanfestival , sluizen en bruggefeest in weesp. Allemaal gratizźz En wij geven echt wel geld uit.Dus wat is een vooroordeel

  reageer
 • Roosje

   

  Bah wat negatief allemaal ik weet als geen ander door mijn werk dat de alleenstaande ouderen heel eenzaam zijn gun ze gewoon dit verzetje misschien krijgen ze op deze manier aanspraak op een die ook eenzaam is en dit festival niet meer nodig is

  reageer
 • Alessandro

   

  Wat een leuk initiatief voor ouderen!

  reageer
 • Karel

   

  Weer zo'n stigmatiserende opmerking! Klinkt als 'hebben de ouderen ook eens wat!' Ouderen zijn niet zielig, hoeven niet betutteld te worden, kunnen zichzelf prima vermaken.

 • laat alle reacties zien
 • Wouter

   

  Wat leuk dat het uitverkocht is! Goed initiatief! Ik ga ook met mijn vrouw. We hebben er zin in. (Wij houden wel van Willeke Alberti) Het weer ziet er al veelbelovend uit!

  reageer
 • Merel

   

  Veel plezier en geniet van deze mooie dag en van Willeke Alberti :)

 • Sandra

   

  Super leuk idee! Wat fijn dat iemand dit initiatief neemt!

  reageer
 • Merel

   

  Wat een goed initiatief is dit zeg! Ik denk dat er wel meer dan alleen een subsidie nodig is om zo iets groots neer te zetten en dat het bedrijfsleven ook flink investeert om deze mensen een mooie dag te bezorgen. En dan is het een keertje voor de 65+, prima toch! Mijn moeder gaat ook, zij is 66, werkt nog en staat nog vol in het leven. Ik heb gelezen dat er ook mensen van in de 70, 80 en 90 naar het festival gaan. Wilt u dan niet dat uw vader of moeder een leuke dag hebben? Voor hun is het toch te gek om nog eens naar een festival te kunnen gaan, van het leven te genieten en nieuwe mensen te ontmoeten.

  reageer
 • Karel

   

  U probeert tegenstanders een schuldgevoel aan te praten door te zeggen: "Wilt u niet dat uw vader of moeder (..)" en ook dat het voor hen "te gek zou zijn om naar een festival te kunnen gaan." Wie zegt dat iedereen dat wil? En mogen ouders dat zelf uitmaken of het "te gek" is. Zelf moet ik er niet aan denken om zo'n festival bij te wonen, los van de takkenherrie die morgen de hele dag door weer mijn huiskamer binnen dreunt. En ik moet een ander wel zijn pleziertje gunnen? Zo iets groots hoort niet in woongebied en al helemaal niet naast een ziekenhuis.

 • Harry Amersfoort

   

  Wat een vervelende zure reacties allemaal. waarom zo negatief over een evenement waar heel veel mensen plezier van hebben. Als je dat niet hebt dan hoef je niet te komen. veel bedrijven en vrijwilligers zetten zich kosteloos in om er een leuke dag van te maken. Zo kun je ook wel klagen dat er zoveel geld naar wegenbouw gaat terwijl ik helemaal geen auto rijd of dat het voetbal zoveel geld kost terwijl ik geen voetbal kijk. Kortom, niet alles wat wordt uitgegeven heb je wat aan en wil je er over meebeslissen dan moet je de politiek in gaan.

  reageer
 • ongelofelijk wat een negativiteit bij de almeerders. prachtig toch als je 10.000 mensen een plezier kan doen?

  reageer
 • Karel

   

  Misschien zijn de Almeerders al die festivals wel een keertje zat, en zeker als ze er nu ook aan mee moeten betalen. U praat mij geen schuldgevoel aan omdat ik 10.000 mensen geen plezier zou willen doen? Is dat mijn taak dan? Ieder feest maar lekker wat ie wil, vooral doen wat iedereen leuk vindt, maar ik hoef er niet van mee te genieten.

 • Brigit

   

  Je hoeft niet te komen als je niet wilt. Er zijn meer gratis festivals en daar hoor je niemand over. Maar nu het voor ouderen is opeens wel. Iedereen wil oud worden maar niemand wil het zijn.

  reageer
 • Emma

   

  Mijn muziek is het niet, maar kennelijk is er een voldoende grote doelgroep. Er wordt altijd geld uitgegeven voor een bepaalde doelgroep ( niet iedereen sport, niet iedereen rijdt auto, niet iedereen houdt van kunst , niet iedereen is geïnteresseerd in buurthuisactiviteiten, etc etc), nu is deze doelgroep aan de beurt. Jammer dat er op elk initiatief zure reacties komen.

  reageer
 • JD

   

  Wat en zure mensen hier zeg! Wat een prachtig initiatief voor een doelgroep die al zo lang verwaarloods wordt en kampt met veel eenzaamheid. Er wordt zoveel georganiseerd en nu eindelijk is voor de meest kwetsbare en eenzaamste onder ons. Super initiatief waar ik graag een belastingcentje aan bijdraag ipv meer asfalt en spoorbruggen. Ik hoop dat iedereen een mooie dag heeft en dat heel wat ouderen even uit hun eenzaamheid komen.

  reageer
 • Ed

   

  Als dit evenement speciaal bedoeld is voor kansarme, verwaarloosde en eenzame ouderen, dan is er hopelijk actief onder die doelgroep geworven. Want deze mensen leven vaak teruggetrokken en komen niet zomaar de deur uit. De kans is dus groot dat er vooral assertieve en niet eenzame fans naar dit festival toe komen.

 • Loek

   

  Wie zegt dat je verwaarloosd en eenzaam bent zodra je de 65 bent gepasseerd? Moet je je dan een oudere voelen? Ik voel me geheel niet aangesproken met uw bericht en die van een aantal anderen en ervaar dit "gratis" festival als zeer betuttelend en stigmatiserend, waar ik als Almeerder zelf nog aan meebetaal ook. En dan de artiesten die optreden. Moeten zij binnen mijn smaak vallen als ik van die leeftijd ben? Ik kan u verzekeren dat dit niet het geval is.

 • Loek

   

  Treden de artiesten ook gratis op? Of zit hun honorarium (deels) in die 75.000 begrepen?

  reageer
 • Truus van Kaathoven

   

  Ik had het gelezen in de telegraaf maar er stond niet bij dat je kaarten moest aanvragen , dus te laat , we zouden uit Heesch {brabant} komen en dan nog naar kennissen , heel erg jammer!!!

  reageer
 • Forever Young Festival

   

  Dag Truus, Er zijn nog wel wat reserve kaartjes door wat afzeggingen, dus als je er snel bij bent lukt het nog wel.

 • Thomas

   

  Hoe kan iets uitverkocht zijn als de kaartjes gratis weggegeven worden de kosten op asociale wijze op het bordje van de jongeren worden gedumpt? Dat is het toch eerder dat het vol is?

  reageer
 • Karel

   

  Op het bordje van de jongeren? Tenzij de jongeren zelf al belasting betalen, betalen ze hier inderdaad aan mee. Maar deze rekening komt bij iedere belastingbetaler van Almere. Zo makkelijk van de gemeente om met andermans geld te strooien.

 • loperio

   

  Wat slecht, net of alle 65 plussers een beperking hebben en van willeke alberti en jan veem houden.

  reageer
 • Joepie

   

  Inderdaad, alles op een rijtje, deze artiesten maken er een gratis uitje van 'Veel plezier en maak er wat van!

 • Ed

   

  Precies wat ik ook dacht! Erg stigmatiserend. Dit helpt niet om een vertekende beeldvorming t.a.v. Almeerse 65-plussers weg te nemen. Hoewel, kennelijk voorziet het wél in een behoefte. En dat het gratis is zal zeker een rol spelen.....

 • Rob

   

  Almeerse gemeenteraad... waarom laat je ook dit weer gewoon gebeuren? Daar gaat 75000 euro gemeenschapsgeld voor een besloten feestje. AP/Opa was akkoord. De rest van de raad ook?

  reageer
 • E.p.

   

  Mirjam / Dirk Zeker jaloers dat ze niet daar naar toe mogen

  reageer
 • Mirjam

   

  Weggesmeten geld! Schandalig! Doe wat met dat geld voor het Leger des Heils dat vanwege het momentele tekort aan vrijwilligers achterloopt met de voedselvoorziening.

  reageer
 • Hans49

   

  Leuk zo'n feest dat nu eens gericht is op ouderen. Na Lowlands en Zand zijn zij een keer aan de beurt. Prima.

  reageer
 • A.

   

  Inderdaad heel leuk, maar waarom gratis? Dat zijn Lowlands/Zand etc. toch ook niet?

 • Dirk

   

  en daar gaat 75.000 euro van de gemeente almere over de balk .

  reageer
 • Den

   

  Dirk geeft alleen toestemming als hij er persoonlijk beter van wordt. En dan nog deugt het natuurlijk niet.

 • Karel

   

  Nee, hoor. Is óns belastinggeld, waar de gemeente nu goede sier mee maakt.

 • Havenaar

   

  U zag natuurlijk liever dat dit geld aan de floriade geschonken zou worden.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert