Lowlands: 85 aanhoudingen en 30.000 euro aan boetes uitgedeeld

BIDDINGHUIZEN
De politie heeft 85 aanhoudingen gedaan tijdens Lowlands in Biddinghuizen. Bijna alle aanhoudingen waren drugsgerelateerd. In één geval was er sprake van mishandeling. Dat blijkt uit een gezamenlijk bericht van het Openbaar Ministerie, de politie en de gemeente Dronten. Ook werd er vijf keer aangifte gedaan, waarvan één keer van mishandeling en vier keer in verband met diefstal. 

De veiligheidsdiensten en de gemeente Dronten kijken tevreden terug op het festival. "Tijdens de Lowlandsdagen heeft de gemeente er een complete stad bij van 55.000 inwoners. Dat dit leidt tot een marginaal aantal aangiften, zegt iets over de goede sfeer van het evenement', zegt burgemeester Aat de Jonge.

Ook het Openbaar Ministerie was zoals gebruikelijk op Lowlands. In 65 gevallen heeft justitie een boete opgelegd of een werkstraf uitgedeeld. Deze festivalgangers hadden meer drugs op zak dan was toegestaan. Het aantal boetes kwam neer op een totaalbedrag van zo'n 30.000 euro en er werd in totaal 250 uur werkstraf uitgedeeld.

In vier gevallen was de zaak zo ernstig dat men te horen kreeg dat ze op korte termijn voor de rechter moeten komen. Eén van de verdachten was minderjarig en is daarom doorverwezen naar bureau Halt.

 

reacties (7)

 • Frankie

   

  Men mag 8 liter(!) vodka meenemen voor "eigen" gebruik(!!) Maar met 6 gram wiet ben je in overtreding en word je beboet.. Alcohol is het opium van het gewone volk. Liever agressief in de kroeg en kruipend naar huis dan iemand die gecontroleerd es een jointje rookt oid

  reageer
 • .\/\/.

   

  Die mensen werden toch aangehouden omdat ze teveel drugs bij zich hadden, met andere woorden zich schuldig maakten of gingen maken aan handel? Mag daar dan niet tegen opgetreden worden?

  reageer
 • Yoshua

   

  Veel drugs en maar een aanhouding voor agressie. Onbegrijpelijk dat de politie dan een heksenjacht organiseert op eenvoudige mensen die een pilletje willen slikken tijdens een feestje. Als ze dan toch iets nuttigs en iets willen bereiken moeten ze de bron aanpakken maar niet mensen die zich niet bezighouden met criminaliteit.

  reageer
 • Htgf

   

  Het OM heeft weer lekker centjes binnengeharkt.

  reageer
 • De Vries

   

  Belachelijk die drugscontroles. Je mag je wel stomdronken drinken, maar een klein pilletje niet. Terwijl een groot deel van de mensen aan alcohol verslaafd is of regelmatig dronken is.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Leo Euter

   

  Nu maar hopen dat de boetes ook betaald gaan worden. Van werkstraffen weten we dat die alleen maar op papier bestaan. Het fenomeen werkstraf zou direct geschrapt moeten worden. De politiek zou hiervoor iets beters moeten bedenken. Afgezien van die paar stouterts was Lowlands weer een mooi festival.

  reageer
 • Drontenaar

   

  Zo! Bijna net zoveel als met Opwekking! Cynisch natuurlijk.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert