'Vakantie Leger des Heils zorgt voor problemen'

ALMERE • Ma 21 augustus 2017 | 20:53 • Maandag 21 augustus 2017 | 20:53
Een groep Almeerse minima klaagt over het eten dat ze krijgen tijdens de vakantieperiode. Gewoonlijk eten ze drie keer per week in 't Klankbord, een centrum van het Leger des Heils in de Muziekwijk. Omdat de vrijwilligers twee maanden op vakantie zijn, krijgen de twaalf ouderen nu om de week een voedselpakket.

Dat pakket is zwaar onder de maat, zegt Elly Peters namens de ouderen. Volgens haar zit er alleen pasta, rijst en rode saus in. "Dat is een probleem want er zijn mensen met diabetes in de groep. Die mogen helemaal geen pasta eten." De groep kan volgens Peters niet bij het VoedselLoket terecht voor andere producten, omdat ze al te eten krijgen bij 't Klankbord.  

Boze reactie
Peters zegt dat het Leger des Heils ook niet goed heeft aangekondigd wanneer de vrijwilligers op vakantie zouden gaan. "We kregen een week van te voren te horen dat we twee maanden lang niet konden komen om te eten." Toen Peters voorstelde om vervangend eten te regelen tijdens die periode, kreeg ze naar haar eigen zeggen een boze reactie van de leidinggevende van 't Klankbord. "Als ik andere mensen zou inschakelen om eten voor ons te maken, dan hoefde ik niet meer terug te komen."

'Niet normaal' 
Toch heeft Peters verschillende stichtingen benaderd om voor eten te zorgen. Stichting FARE-Almere en Stichting Almeerse Handen Ineen maken sinds begin juli, elke woensdag en donderdag maaltijden voor de groep. Een medewerker van FARE-Almere vindt de gang van zaken bij 't Klankbord "niet normaal". Ze vindt dat er een passende oplossing moet komen voor het probleem.  

Volgens het Leger Des Heils worden de drie maaltijden per week en een dagelijkse soepmaaltijd bereid door vrijwilligers met een uitkering. Die hebben ieder in de zomer een maand vakantie. Het lukte deze zomer niet om genoeg vrijwilligers te vinden om kwalitatief goede maaltijden te bereiden. Daarom is gekozen voor voedselpakketten waarmee mensen zelf aan de slag kunnen. Bovendien blijft de dagelijkse soepmaaltijd bestaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel