'Luxe sanitair op Lowlands groot succes'

BIDDINGHUIZEN • Ma 21 augustus 2017 | 20:31 • Maandag 21 augustus 2017 | 20:31
De luxe wc's en douches op festival Lowlands in Biddinghuizen waren volgens Stichting Vluchteling een daverend succes. Bezoekers konden tegen betaling van één muntje hun behoefte doen op één van de 14 toiletten, zich wassen in de acht douches of ontspannen in de jacuzzi. Na elk toiletbezoek maakte een vrijwilliger de boel weer schoon. 

Volgens Stichting Vluchteling druppelden op de eerste dag de bezoekers binnen om gebruik te maken van het 'Elitair Sanitair'. Daarna ging het nieuws als een lopend vuurtje. De dag erna stond er voor openingstijd van het Lowlandsterrein al een lange rij voor het hek om gebruik te maken van de wc's en douches. 

Doel van actie is bewustzijn kweken bij de festivalbezoeker dat schoon sanitair niet voor iedereen de normaalste zaak van de wereld is. Zoals bijvoorbeeld voor vluchtelingen in vluchtelingenkampen die deze luxe niet hebben. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel