Leger des Heils: voedselpakketten en dagelijks soep voor minima

ALMERE
Het Leger des Heils vindt dat de organisatie een groep Almeerse minima voldoende tegemoet is gekomen. Het gaat om ouderen die gratis eten in centrum 't Klankbord in de Muziekwijk. Dat blijkt uit een reactie van het Leger des Heils op een klacht van enkele minima.

Gewoonlijk eten ze drie keer per week in 't Klankbord, een centrum van het Leger des Heils in de Muziekwijk. Omdat de vrijwilligers die het eten koken twee maanden op vakantie zijn, krijgen de twaalf ouderen nu om de week een voedselpakket. Ze klagen over de kwaliteit daarvan.

Volgens het Leger des Heils worden de drie maaltijden per week en een dagelijkse soepmaaltijd bereid door vrijwilligers met een uitkering. Die hebben ieder in de zomer een maand vakantie. Het lukte deze zomer niet om genoeg vrijwilligers te vinden om kwalitatief goede maaltijden te bereiden. Daarom is gekozen voor voedselpakketten waarmee mensen zelf aan de slag kunnen. Bovendien blijft de dagelijkse soepmaaltijd bestaan.

Volgens een woordvoerder van de minima zijn ze pas een week van tevoren van de situatie op de hoogte gesteld, maar volgens een woordvoerder van het Leger des Heils gaat het om een paar weken. De organisatie betreurt het dat een aantal gebruikers niet tevreden is over de inhoud van de voedselpakketten. Het Leger hoopt dat de periode dat er niet in het Klankbord kan worden gekookt volgend jaar korter is. 

  

reacties (16)

 • Esveen

   

  Geef ze een vinger en ze pakken de hele hand. Klagers hebben geen nood. Zomaar een paar spreekwoorden.

  reageer
 • jan

   

  ik vermoed dat we wat details missen in het nieuwsberichtm

  reageer
 • Pzaal

   

  Je krijgt het al voor niks, en dan nog klagen ook? Zoiets noem ik ondankbaar. Ze hadden ook gewoon de tent een maand dicht kunnen gooien onder het nom van vakantie, Maar dat doen ze niet ze zorgen er juist voor dat men die het nodig heeft alsnog een prakkie op hun bord kunnen krijgen.

  reageer
 • Uhm...

   

  Lijkt me goed het initiatief om te buigen: help de groep zelfstandig te worden door ze te helpen met koken. Dan is er volgend jaar geen probleem meer. Daarnaast verhoogt het de eigenwaarde. Iemand helpen os niet het voor hem doen, maar hem tools leren het zelf te doen.

  reageer
 • Kareltje

   

  Tegen een liefdadigheidsinstelling gaan klagen over gratis maaltijden en voedselpakketten. De schaamte ver, ver voorbij! Als je al vindt dat je recht hebt om te klagen, dan doe je dat maar bij de wethouder van sociale zaken.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ed Molenaar

   

  De asielzoekers zouden kunnen koken voor deze mensen. Verbroedert, integreert, bezigheid (tot baan of teruggang) en je eet eens wat anders.

  reageer
 • Snack

   

  Elke shoarma? Bah? De polder staat vol met verse groeten, iedereen kan zijn eigen prakje klaarmaken, vraag aan een boer of die iets van zijn akker mag pakken en ik weet zeker dat je elke dag een goede maaltijd hebt. Bovendien is deze groente verder dan vers.

 • Marijke

   

  Oudere mensen zijn mensen van 50-55 en ouder. Zij hebben nog lang geen AOW, dat duurt nog wel een tijdje. Als zij bijvoorbeeld door ziekte/arbeidsongeschiktheid een (aanvullende) bijstand hebben leven zij van veel minder dan AOW en zijn zij niet automatisch uitvreters die aan de drank en drugs zijn en niet met geld om kunnen gaan. U moet zich schamen!

  reageer
 • Ester

   

  Sorry waar halen die klagers de moed vandaan? Kunnen zei dan niet vrijwillig gaan koken? Schandalig om te klagen.

  reageer
 • Natascha Coppens-Vasconcellos

   

  Gelukkig hebben 3 andere kleine Almeerse Stichtingen de handen ineen geslagen: Wensjes, Almeerse Handen en Stichting Fare Almere en krijgt de groep wederom maaltijden vers gekookt in de week 2 x aangeboden, ook vrijwillers die dit mogelijk maken. Echter hopen wij dat de voltallige groep wel weer op steun van Het Leger des Heils kan rekenen, na de vakantie periode, want dat hebben ze echt nodig. Ik hoop dat het gerucht dat er voor een viertal een sanctie is opgelegd omdat zij zich hebben gewend tot de andere Stichtingen, op onwaarheid berust. Namens Stichting Fare Almere Natascha Coppens-Vasconcellos

  reageer
 • Robert

   

  Onbegrijpelijk dat er wordt geklaagd. Ik zou zeggen wees blij met de ondersteuning en pas je even aan voor een paar weken. Chapeau voor het werk van Het Leger.

  reageer
 • Marijke

   

  Je hebt klagen (zeiken) en klagen (op een fatsoenlijke manier een probleem aankaarten). Het ging bijvoorbeeld over pastamaaltijden voor diabetici die dat niet mogen hebben. Als je arm bent betekent dat niet dat je jezelf uit onderdanige dankbaarheid maar ziek moet eten aan een goedbedoeld initiatief.

 • Janet van V

   

  Ik zou samen met de mensen gaan koken zover ze dat kunnen .Dan heb je toch een maaltijd en hebben ze wat te doen.En er zijn dan minder vrijwillegers nodig.

  reageer
 • annet

   

  Mensen moeten blij zijn dat ze een tegemoetkoming krijgen. Snap niet dat mensen dan klagen. Zijn genoeg mensen in de bijstand die niets krijgen en blij zijn dat ze een voedselpakket ontvangen. Waar hebben we het over. Mensen vinden het gewoon wanneer ze niet in staat zijn voor zich zelf te zorgen dat dit gewoon is dat ze gratis kunnen eten en een voedselpakket zomaar ontvangen. Wees blij dat zoiets bestaat en klaag niet. Gebruik de tijd van klagen voor nuttige dingen.

  reageer
 • Dirk

   

  vrijwillig ? dat ze daar nog tijd voor hebben er moet gewerkt worden bij de baas , en dan twee maanden met vakantie gaan , nou dat wil ik ook wel bij mijn baas proberen te doen .

  reageer
 • Johan

   

  De soep was heerlijk

  reageer
 • VRIJWILLIGER

   

  En beetje achter de feiten aanlopen lijkt me, dan nog laat je mensen ineens vallen die afhankelijk zijn en dat zelf niet kunnen, koken kan namelijk niet iedereen, om dan ineens aan hun lot over te laten. Ook vind ik het dan vreemd dat zo een grote organisatie als het leger, landelijke dekking, het niet kan bolwerken terwijl de lokale 3 stichtingen de koppen bij elkaar hebben gestoken en het uit het niets hebben overgenomen terwijl die ook wegens vakantie gesloten zijn het wel kunnen. Ik vind dat Klankbord het leger nalatig zijn geweest want mensen weten al veel eerder dat ze op vakantie gaan helemaal als die vrijwilligers een uitkering hebben die moeten er ook voor sparen dus die vakantie komt niet uit de lucht vallen

  reageer
 • Emma

   

  Over uw laatste opmerking: je kunt ook vrijwilliger zijn als je werkt of een partner met een ruim inkomen hebt... Over het artikel: het zou handig geweest zijn als het eerder aangekondigd was, ik weet niet hoe lang ' een paar weken ' is. Maar de betrokkenen stellen zich wel erg afhankelijk op. Rondvragen in een eigen sociaal netwerk, kijken hoe je een paar weken wel zelf voor een maaltijd kunt zorgen ( opwarmen moet te doen zijn) , met elkaar een oplossing zoeken, allemaal mogelijkheden. Het is lastig te beoordelen als buitenstaander.

 • Wim

   

  Mopperen op een gratis maaltijd😏 Vindt ik niet zo netjes. Beter iets dan niets denk ik maar.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert