Blauwalg gevonden bij stranden in Haven

ALMERE
In het water bij het Zwemstrand en het Surfstrand in Almere Haven is blauwalg gevonden. Dat laat de Omgevingsdienst Flevoland weten. 

Zwemmen in water met blauwalg kan maag- en darmklachten veroorzaken en de huid irriteren. 

De Omgevingsdienst meldt dat het strand en het water toegankelijk blijven, maar dat zwemmen op eigen risico is.

reacties (4)

 • petervan den bemt

   

  Sinds het ontstaan van Almere heeft de gemeente geen oplossing toegepast voor de blauwalg, de berenklauw en, de laatste jaren de waterplanten, welke laatste niet alleen het zwemmen moeilijk maken, maar ook het varen. Ik kan me echter, ik woon hier intussen 36 jaar, niet aan de indruk onttrekken, dat ze er totaal geen moeite voor doen. Natuurlijk. Het zijn lastige problemen. Maar, kijk nu weer naar de berenklauw, als je er weinig tot niets aan doet, maak je dat lastige probleem tot ONhandelbaar.

  reageer
 • JAB

   

  Almere wordt dus stiekem een Groene stad👅

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Goed doen kweekt geen zwaar betaalde bestuursbanen. Een Floriade doordrukken die niemand wilt, laat zien dat je impopulaire acties kunt uitvoeren.

  reageer
 • Carla

   

  Ik erger mij enorm aan: dat de gemeente Almere in woonwijken het water niet meer schoonmaakt, er zit zoveel alg in rivier water dat het in de woonwijken enorm gaat stinken. Ook de vogels hebben hier last van. Waarom is er wel geld voor Floriade, maar de wijken kunnen geen opknap beurt krijgen? En ik maar denken dat burgers op de 1e plaats staan.

  reageer
 • peter van den bemt

   

  Neen. Als je eenmaal binnen bent, ben je niet meer interessant. Ja, wel je belastingen. Het Growing Green waarmee nieuwe bewoners gelokt worden, blijkt vooral Rising Red te zijn, ten koste van dat groen. Het groen dat resteert, krijgt geen aandacht. Waar gras gewoonlijk niet hoger komt dan de enkels, staat het op vele plaatsen manshoog. Mag niets kosten. De Floriadewijk? Een onbeperkt budget. Waar overigens kennelijk veiligheid voor de burgers ook weer niet zo'n belangrijk aspect is (kas van de Urban Greeners). Zonde van het geld.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert