Veiligheidsonderzoek onder 27.000 inwoners

ALMERE
De gemeente Almere gaat de komende dagen 27.000 Almeerders per post vragen om mee te doen aan een onderzoek naar veiligheid in de stad. De inwoners van 15 jaar en ouder krijgen een uitnodiging om een enquête in te vullen over dit onderwerp.

Er worden vragen gesteld over de buurt, eventuele overlast en criminaliteit. De gemeente hoopt op veel deelnemers, zodat er een goed beeld ontstaat per buurt. Behalve criminaliteit wordt er ook naar de leefbaarheid van de wijken gekeken. Er wordt gekeken hoe het beleid de afgelopen jaren heeft gewerkt en de reactie worden ook voor de toekomst gebruikt.

Het onderzoek heet de ‘Veiligheidsmonitor’ en is een jaarlijks onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Elke vier jaar sluit gemeente Almere bij dit onderzoek aan. De resultaten worden in maart verwacht.

reacties (5)

 • Boels

   

  Ik breek mijn nek over de oneffenheden van voetpaden en mijn fiets ondervindt continue een duurtest op de fietspaden. Is dit soort veiligheid ook onderdeel van de enquete?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Nee. Het gaat over sociale veiligheid, niet over onderhoud van wegen.

 • Ed Molenaar

   

  Precies! Men mag meer verwachten van de enorme fietsbelasting.

 • Dirk

   

  een onderzoek , is het in uw wijk veilig ? is er vaak overlast van hang tuig ja , criminaliteit is er ook , is er voldoende toezicht in uw wijk door handhavers/ politiie nee . word overlast aangepakt nee . eind oordeel gemeente uw wijk is veilig slaapt uw rustig verder .

  reageer
 • ron H

   

  ik zou zeggen vul de enquête in.. niemand die hier op deze plek wacht op úw antwoorden. maar let op het gaat hier om een CBS enquête he dus niet een enquête die de gemeente gemaakt heeft en toch nooit deugt in de ogen van de reaguurders. NB volgens u doen ze nooit wat en dalen de cijfers in de statistieken. dat kan maar 1 ding betekenen het (nietsdoen) beleid werkt. Doorgaan dus met dat beleid. Overigens zou het leerzaam zijn eens net als bij medicijnen een beleid te faken (dus in werkelijkheid niets doen) en dan kijken of er verschil is te meten. (en dan niet de burgermening meten maar de meldingen en aangiftes meten)

 • Ron

   

  Per post. Pfff mag wat kosten. Waarom niet elektronisch?

  reageer
 • Dirk

   

  de uitkomsten zullen zijn volgens de gemeente , mensen voelen zich veilig minder last van criminaliteit in almere minder inbraken , minder last van hang tuig dus slaapt uw rustig verder .

  reageer
 • Centrumbewoner

   

  Een aantal maanden geleden kreeg ik ook een dergelijke enquêtebrief, maar dan over de veiligheid in het centrum. Nooit de resultaten van dit onderzoek naar buiten zien komen! Waarom eigenlijk niet?

  reageer
 • "pieter de oude

   

  Ook in Dronten worden regelmatig dit soort onderzoeken gehouden, het houdt een aantal kantoortijgers van de straat en na diverse vergaderingen en evaluaties gaat het rapport in de bekende lade en gaat alles en iedereen over tot de orde van de dag. Een ""ECHTE"" wijkagent kan je genoeg informatie verstrekken, daar heb je geen duur onderzoekbureau voor nodig.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert