Penningmeester voorkomt oplichting golfclub

DRONTEN
Een alerte penningmeester heeft voorkomen dat de golfclub van de Golfresidentie in Dronten woensdag voor bijna 9.000 euro is opgelicht. Dat meldt de club op haar website.

De penningmeester kreeg 's ochtends een mailtje dat afkomstig leek te zijn van de voorzitter. Daarin werd de penningmeester gevraagd om een buitenlandse betaling te verwerken van 8.970 euro voor het leveren van 'golf sport materiaal' door een bedrijf uit Turijn.

De penningmeester vertrouwde de opdracht niet en belde met de voorzitter. Toen bleek dat die de mail nooit had verstuurd en dat er sprake moest zijn van poging tot oplichting. Of het mailadres van de voorzitter is gehackt, is onduidelijk. 

Nader onderzoek op internet wijst uit dat de contactpersoon en het adres in de factuur niet lijken te bestaan. Het rekeningnummer waarop het geld moest worden gestort behoort toe aan een bank verderop in dezelfde straat.

De golfclub overweegt naar de politie te stappen om melding te maken van de poging. Op de eigen website heeft men een waarschuwing gezet.

reacties (5)

 • Jeroen

   

  Is dit nieuws? Alle bedrijven van groot tot klein hebben hier toch mee te maken?

  reageer
 • René van Eijbergen

   

  Men probeert dit dus met enige regelmaat, ook ik (penningmeester van Sporting Almere) heb al meerdere mailberichten de laatste maanden ontvangen met een zelfde soort verzoek. De grammatica is dusdanig slecht dat ik direct zie dat zo'n mailbericht nimmer van onze voorzitter kan komen. Zal een volgende keer inderdaad ook maar eens de politie hiervan op de hoogte stellen.

  reageer
 • bROMSNOR

   

  Het is algemeen bekend dat de politie niets te doen heeft en graag achter dit soort bedriegerspogingen aan gaan. /einde grapje

 • Frank

   

  Overleg het met aat,ook lid en onderhoud nouwe banden met het OM! Binnen 3 maandjes geknipt en geschoren! Zonder aat...

  reageer
 • Ron

   

  Waarom geen aangifte doen? Interne kwestioe?

  reageer
 • De advocaat

   

  Het is triviaal en er is geen delict. Poging tot misleiding is niet te vervolgen.

 • de accountant

   

  Gaat nu iedereen zijn valse facturen on-line delen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert