Vliegtuigje landt op akker

LELYSTAD
Een Cessna-motorvliegtuigje heeft woensdagmiddag een voorzorgslanding gemaakt op een akker aan de Meeuwenweg bij Lelystad.

Het toestel, de PH-PDN, was onderweg van Ameland naar Lelystad Airport. Volgens een woordvoerder van de luchthaven meldde de piloot een motorstoring. Daarop koos hij een akker om het toestel aan de grond te zetten.

Het vliegtuigje werd vanuit een ander toestel op de foto gezet. 

 

reacties (3)

 • Bert

   

  Helemaal mee eens Maartje , net als in Canada overal landen legaal maken. Nee maar even serieus, ik ben het he le maal met je eens, als een motor stuk gaat moet je natuurlijk gewoon in een sloot landen. Op zo'n weiland zou je zomaar een mol uit zijn bio ritme kunnen halen. En een piloot die zo knap is zo een ingewikkelde noodlanding succesvol uit kan voeren is eigenlijk ook te slim voor de kleine luchtvaart, beter dat ie voor turkisch Airlines gaat werken want bij hun zijn de weiland landingen niets altijd zo'n succes . Eigenlijk komt je wens al een beetje uit want binnenkort vliegen er alleen grote vliegtuigen op Lelystad . Ze maken Danwel een beetje meer herrie maar landen minder vaak in een weiland. En laten we vliegopleidingen dan voortaan ook in 737's doen , 10 landingen per uur, 5 in een circuit van den bosch tot Zwolle zodat we allen vol trost kunnen meegenieten met ons opbloeiend talent.

  reageer
 • Bas

   

  Geweldig. Ik heb genoten van je reactie!

 • Martine

   

  Een voorzorglanding maken wordt ons in de opleiding tot in den treure geoefend. Er is toch geen ongeluk gebeurd? Hieruit kun je opmerken dat de vliegopleiding op een hoog peil staat. Aan lekenpraat hebben we helemaal niets.97

  reageer
 • Maartje en Bas

   

  Nog een reden om definitief afscheid te nemen van het vliegveld Lelystad.

  reageer
 • pieter de oude

   

  Met bedrijfsactiviteiten en arbeid wordt het geld opgebracht om onze sociale voorzieningen e.d. te kunnen betalen en je kunt dus niet alles op de randstadbewoners afschuiven.

 • Hopsakee

   

  Beste Maartje & Bas, was vanochtend de linksdraaiende biogarde yoghurt lekker? En lopen jullie nie rond in een zelf gepunnikt vest van gemasseerde geitenwol? Maar nu even serieus, hoezeer je de vooruitgang ook probeert tegen te houden, zelfs door gebruik te maken van moderne media als dit, vliegveld Lelystad komt er gewoon, leg je er bij neer en ga een paar gehoorbeschermers breien van biologische visgraatjes of zo.

 • hoezo, dus alle vliegtuigen maar op een akker laten landen?

 • Knielus

   

  Beter dat Maartje en bas gewoon weer hun grot in kruipen?

 • Maartje en Bas

   

  Ja wij krijgen het steeds moeilijker... wij zijn als Almeerders enorm jaloers op alle ontwikkelingen van Lelystad en hebben daardoor iedere vorm van realiteitszin verloren

 • Bas

   

  Ja want vliegtaug is niet lief

 • Henk24

   

  Ik zie het verband niet. Op doelt u op de veiligheid? Een motorstoring kan altijd gebeuren. Definitief afscheid nemen is wat vreemd opgemerkt: de uitbreiding is in volle gang, dus dat kunt u vergeten.

 • jan

   

  ik volg uw beredenering niet, het lijkt erop dat wanneer er ook maar iets gebeurt in de wereld u dat een reden vindt om uw frustratie over lelystad airport te ventileren. het vliegveld komt er gelukkig. mijn advies: accepteer het, haal diep adem en neem in 2019 een mooie vakantie vanaf vliegveld Lelystad.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert