Pas op: kiepwagens voor Inditex

LELYSTAD
Op de Meerkoetenweg net buiten Lelystad staan sinds deze week verkeerslichten. Die moeten er voor zorgen dat bouwverkeer voor het nieuwe distributiecentrum van Inditex de komende twee jaar veilig de weg kan kruisen.

Het werkverkeer gaat vanaf de laatste week van augustus op weg naar het terrein waar het Spaanse modebedrijf Inditex haar distributiecentrum bouwt. Het moederconcern van Zara zet aan de nieuwe Ochoaweg, op Lelystad Airport Businesspark, een complex neer van 35 hectare, oftewel zo'n 70 voetbalvelden. Vanuit Lelystad wordt straks kleding naar winkels over de gehele wereld gedistribueerd.

Opgehoogd
De komende maanden wordt de kavel eerst opgehoogd met zand en vervolgens bouwrijp gemaakt. Het zand wordt vanuit het IJsselmeer per schip naar Lelystad vervoerd en per kiepwagens naar de bouwplaats gebracht.

Aparte route
Om te voorkomen dat de duizenden kiepwagens over de smalle Meerkoetenweg rijden, is gekozen voor een aparte route. Vanaf de nieuwe Anthony Fokkerweg bij het vliegveld gebruiken de wagens een noodweg over landbouwakkers. Die tijdelijke weg kruist vervolgens de Meerkoetenweg. De verkeerslichten moeten er voor zorgen dat de kiepauto's en het bestemmingsverkeer elkaar veilig passeren. Ook voor fietsers zijn er verkeerslichten, want de route wordt veel gebruikt door scholieren en recreanten.

Busbaan
Op de plek van de noodweg komt in de toekomst een nieuwe weg te liggen, die bedrijventerrein Larserpoort verbindt met het vliegveld. Langs de weg is ook een strook gereserveerd voor een busbaan naar de luchthaven.

reacties (4)

 • Danny

   

  Duizende kiepauto's die best een stukje omrijden....heel milieuvriendelijk :( Ze rijden per rit zeker 5 km om. Had er niet iets met een transportband over de A6 gemaakt kunnen worden?

  reageer
 • Grada

   

  Stoplichten blijven op rood staan, ook als er geen verkeer aankomt. Foutje?

  reageer
 • Bas

   

  Ja ze staan hele dag op groen voor Inditex bouw verkeer. Gaan alleen op rood als er een auto passeren wilt

 • HH

   

  Het is me trouwens niet helemaal duidelijk. Is de Ochoaweg weer een andere weg dan de noodweg waarop later een nieuwe weg plus busbaan komt te liggen? Of is die noodweg de Ochoaweg?

  reageer
 • Wereldburger

   

  Er zijn nog veel meer plekken binnen Lelystad waar stoplichten zeer gewenst zo niet noodzakelijk zijn om gewonden en doden te kunnen sparen.

  reageer
 • HH

   

  Ja, mee eens. Dat is echt een opgave voor de nieuwe gemeenteraad en het nieuwe college. De dreven zijn op heel wat locaties onveilig.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert