Surfdag weer terug van weggeweest

ZEEWOLDE • Wo 23 augustus 2017 | 19:59 • Woensdag 23 augustus 2017 | 19:59
Windsurfliefhebbers kunnen dit weekend hun hart ophalen. Zaterdag wordt in Zeewolde een surfdag gehouden. In de jaren '80 was dat nog een terugkerend evenement georganiseerd door de ANWB en de NCRV. Tienduizenden windsurfers kwamen toen op af op de NCRV/ANWB Jongeren Surfdag.

Voor organisator Jeroen Hendrikx reden om het evenement nieuw leven in te blazen. Hij woont sinds kort in Zeewolde en reed over de dijk langs het strand van RCN Zeewolde waar het evenement gehouden werd. Het lijkt hem leuk om evenement opnieuw te organiseren met surfers van toen en nu. Hendrikx is benieuwd hoeveel windsurfers hij aanstaande zaterdag op de been kan krijgen. 

Er worden tijdens de Surfdag Zeewolde verschillende surfwedstrijden georganiseerd. Ook roept Hendrikx bezoekers op om hun oude surfplanken mee te nemen. Die mogen ingeleverd worden bij kunstenares Maria Koijck. Zij wil er Stonehenge mee nabouwen. Dit prehistorische monument staat in Engeland en bestaat uit een cirkel van staande stenen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel