Alle bomen van landschapskunstwerk Aardzee verwijderd

ZEEWOLDE • Wo 23 augustus 2017 | 20:32 • Woensdag 23 augustus 2017 | 20:32
Alle zestig bomen op het landschapskunstwerk Aardzee dichtbij Zeewolde zijn woensdag weggehaald. Het grootste landschapskunstwerk van Nederland is ontworpen door Piet Slegers en in 1982 aangelegd. Onderdeel van het kunstwerk waren tientallen zilvergrijze abelen.

De bomen die er nog stonden voldeden volgens Het Flevo-Landschap niet meer aan de wensen en het ontwerp van de inmiddels overleden kunstenaar Piet Slegers. Het was de bedoeling dat de abelen maximaal 7 meter hoog zouden zijn. Maar de exemplaren die er al sinds het begin staan, waren inmiddels veel groter dan dat. Ook waren ze niet op de juiste manier gesnoeid en zijn er in de loop van de jaren een aantal omgewaaid.

In de winter worden er tachtig nieuwe zilvergrijze abelen geplant en is het kunstwerk van Slegers weer in ere hersteld. De bomen zijn nu al weggehaald door het Flevo-Landschap omdat in dit jaargetijde de grond droog is. Dan kunnen de machines volgens de natuurorganisatie weinig schade aanrichten aan het gras. 

In juni maakte Omroep Flevoland een serie over landschapskunstwerken in Flevoland. Hier kun je de aflevering terugzien over de Aardzee in Zeewolde. 

[https://twitter.com/Rob_Tim/status/900334243582279680]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel