Pleidooi voor een Allard Veldhuisstraat

ALMERE
De onlangs overleden Allard Veldhuis zou een eigen straatnaam in Almere moeten krijgen. Daarvoor pleit Almeerder Maarten Bezuijen. "Hij was zo'n markant figuur in Almere. Wie kende hem nou eigenlijk niet."

Maar de Straatnamencommissie wees zijn idee af. Volgens de richtlijnen kan Veldhuis geen eigen straat, weg of plein krijgen omdat hij nog geen tien jaar dood is. "Er zou een uitzondering gemaakt moeten worden. De Rolling Stonesstraat en de Golden Earingstraat bestaan ook en daarvan zijn ook nog niet alle bandleden overleden", zo meent Bezuijen. Hij doet nu in een brief aan de gemeenteraad een beroep op de politiek.

Leefbaar Almere zet het op de politieke agenda
Met succes, want Marco de Kat van Leefbaar Almere heeft het onderwerp direct aangemeld voor een bespreking op de politieke markt. Hij pleitte al jaren geleden voor een versoepeling van de regels. Dat werd de partij in 2013 ook toegezegd "maar in de praktijk gebeurt het kennelijk niet", aldus De Kat. Aanleiding voor hem om dit onderwerp opnieuw op de politieke markt te gaan agenderen.

Een Allard Veldhuisstraat in De Laren
Wat Bezuijen betreft wordt nabij jeugdland Haven in De Laren een straat naar Veldhuis vernoemd. "Hij was de eerste jongerenwerker en heeft daar het timmerdorp opgezet. Maar hij heeft zich ook ingezet voor verschillende festivals, het sinterklaasfeest, de triathlon en als raadslid. Dit zou toch een prachtig eerbetoon zijn."
 

reacties (12)

 • n zegwaard

   

  Misschien is het laten voortbestaan van jeugdland in Almere haven een beter eerbetoon.

  reageer
 • Kees de Groot

   

  Misschien is het Kees de Grootplantsoen iets ?

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Wellicht is het meer iets voor haven. Festival-grasveld hernoemen? Ligt dan mooi naast de Piet Zandstrastraat.

  reageer
 • Van Haven

   

  Het voorstel gaat ook over een straat in Haven... De Laren is de nieuwste wijk in Haven.

 • Steven Haven

   

  Laten we dan ook regelen dat een door de commissie geadviseerde straatnaam pas toegekend wordt tien jaar nadat alle bij het advies betrokken leden dood zijn.

  reageer
 • JAB

   

  Ja hoor het is officieel. Ik ben OUD. Uit de reacties merk ik dat enkel de oudere Almeerders Allard nog kennen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rick

   

  Niets ten nadele van deze man, maar ik ken hem niet. Dus een straat oid naar hem vernoemen lijkt mij wat overdreven! Er zijn wel meer mensen die goed werk doen voor Almere, moeten deze ook een eigen straat krijgen ??

  reageer
 • René

   

  Die richtlijn van '10 jaar dood zijn' heeft te maken met het feit dat men wil afwachten of er kwalijke zaken over iemand aan het licht komen, vóór er tot het eerbetoon van het vernoemen van een straat wordt overgegaan. Op zich is dat geen slechte reden. Je schiet alleen wel in de lach als je dan het aantal Prins Bernhardstraten en - lanen in ons land probeert te tellen.

  reageer
 • KC

   

  Zelfs als Lelystedeling ken ik Allard. Hoeveel muzikanten en filmacteurs hebben een straatnaam in Almere die nog niet dood zijn. Een belachelijke regel die 10 jaar. Maak er gauw 1 jaar.

 • Faerie

   

  Ik snap de straatnamencommissie wel. We hebben zo'n mooie lijn in Almere met straatnamen. Dat is heel helder ook voor mensen om de weg te vinden. Ik denk dat er wel een begin kan worden gemaakt met het maken van een nieuwe wijklijst. Er zijn meer markante Almeerders of mensen geweest die veel voor de stad betekent hebben. Dus een Almerehorst, Almerewold of een Almerekwartier is niet zo'n gek idee. Maar trek het wat breder zodat het past binnen de werkwijze van de commissie. Dan is iedereen tevreden.

  reageer
 • Ron

   

  Ik ken hem niet.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Wie kent hem niet? 99% van de inwoners van Almere. Men zoekt maar een nieuwe straat zodat mensen niet met naamsveranderingen worden opgezadeld. Of draagt Bezuijen de kosten? De Rolling Stones zijn geen persoon.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Helemaal terecht. Iets mag van mij ook het Allard Veldhuisplein worden. En, gemeente, laat LA er geen politiek zieltjes-win-spel van maken.

  reageer
 • Harry

   

  Boudewijn Buch kreeg na drie jaar een brug in Literatuurwijk. https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/23526/almere-eert-boudewijn-buch

  reageer
 • Pander

   

  En Büch bleek achteraf een grote leugenaar die zijn vrienden bedroog. Van de beste man Allard Veldhuis heb ik trouwens tot net nog nooit gehoord. Als he mensen met een dergelijke staat van dienst een straatnaam zou moeten geve. Is het einde natuurlijk zoek.

 • Desiree

   

  Niet echt hetzelfde qua status en bekendheid

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert