A6 van 1 tot 3 september dicht

ALMERE
Vanwege werkzaamheden gaat de snelweg A6 dit weekend dicht. Van vrijdagavond 1 september acht uur tot en met zondagochtend 3 september tien uur is de snelweg in beide richtingen afgesloten. Het gaat om het stuk snelweg vanaf de afslag Almere Stad (5) tot aan de afslag naar de A27 bij Almere Buiten. 

Omleiding
Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A27 en A1. Almeerse automobilisten kunnen gebruik maken van de Hogering en Buitenring. Mensen die in de buurt van de afslagen Almere Stedenwijk, Haven en Stad wonen, mogen de op- en afritten van de A6 blijven gebruiken. Bezoekers van het Havenfestival kunnen het evenement bereiken via de afslag Almere Haven. Weggebruikers moeten wel rekening houden met een langere reistijd van ongeveer een kwartier. 

Viaduct Buitenhout
Rijkswaterstaat sluit de weg af omdat een deel van het viaduct Buitenhout, ter hoogte van de Tussenring, wordt gesloopt. Het slopen van het bouwwerk vindt zowel overdag als 's nachts plaats. Direct na de sloop start de aanleg van een nieuw en breder viaduct. Zodra deze is afgebouwd, wordt ook de rest van het oude viaduct gesloopt. De snelweg gaat daarom in het voorjaar van 2018 nog een keer in beide richtingen dicht. 

Afslag Buiten West langer dicht
Op- en afrit Almere Buiten-West (6), die op de Tussenring uitkomt, blijft tot maandagochtend 4 september afgesloten. Dat komt omdat er ook aan de rotonde boven aan de afrit wordt gewerkt. Die wordt van rotonde omgebouwd naar een kruispunt met verkeerslichten. 

Extra werkzaamheden
Het weekend van 1 tot 3 september wordt ook gebruikt om meerdere werkzaamheden uit te voeren waar anders aparte afsluitingen voor nodig zouden zijn. Op verschillende locaties langs het afgesloten deel van de A6 worden werkzaamheden uitgevoerd. Zo worden damwanden ingetrild en funderingspalen geheid. Deze werkzaamheden veroorzaken geluidshinder.

Voor een actueel overzicht van deze werkzaamheden per viaduct, kijk je hier.

reacties (7)

 • Al het asfalt helpt niet meer

   

  Al dat asfalt helpt niet want bevolking NL groeit zo snel dat alles volpropt. Wegen. Trein. Zorg. Onderwijskansen. Etc.

  reageer
 • Roel

   

  Je kunt vanuit t gooi en adam gewoon de A6 naar almere haven nemen... zo erg is t dus allemaal niet!!!

  reageer
 • frank

   

  Vele strops voor festivals.... lelystad.. en Almere Haven.. klasse geregeld dank gemeente (sarcastisch)

  reageer
 • Jan

   

  Je denkt serieus dat de gemeente de werkzaamheden op de A6 regelt?? Bovendien zijn er toch prima omleidingen, niets aan de hand.

 • jessica

   

  Ik begrijp niet helemaal waarom er dan precies in dit weekend voor gekozen wordt om ook nog de dijk van Lelystad naar Enkhuizen van vrijdag op zaterdag dicht te gooien. Hoe sluit je de polder nog verder af!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Drommels, ik moet zaterdag naar het Noorden!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Harm

   

  Als het goed is niet Krui.el, de nachten van 03-04/09 zou het wel het geval zijn ivm vervangen asfalt bij de Grasweg.

  reageer
 • Krui.el

   

  Maar volgens mij is de Hogering ook dicht zag ik gisteren staan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert