Gesteggel over opbrengst benefiet Richard Nieuwenhuizen

ALMERE
De familie van Richard Nieuwenhuizen wacht nog op ruim 20.000 euro van een benefietwedstrijd van SC Buitenboys ter ere van de overleden Almeerse grensrechter. Dat heeft advocaat Yehudi Moszkowicz donderdagavond namens de familie gezegd bij RTL Boulevard.

Nieuwenhuizen werd eind 2012 tijdens een wedstrijd tussen Buitenboys en Nieuw Sloten mishandeld. Hij overleed later aan zijn verwondingen. Een vader en enkele spelers van een bezoekende club werden veroordeeld voor doodslag en/of openlijke geweldpleging.

Benefietwedstrijd
Na de dood van Nieuwenhuizen werd er een benefietwedstrijd gehouden in het stadion van Almere City FC. Destijds werd bekend gemaakt dat die zo'n 55.000 euro had opgebracht. Die opbrengst zou gaan naar de nabestaanden. Maar volgens Moszkowicz is niet al het geld ook daadwerkelijk aan de familie uitgekeerd. Een deel van het bedrag werd al jaren geleden overgemaakt, zegt de advocaat. Maar volgens hem zou er nog eens ruim 20.000 euro vrijkomen wanneer de twee zoons van Nieuwenhuizen het huis uit zouden gaan. Dat is nu het geval. De familie eist daarom nu samen met de advocaat het resterende bedrag op van Buitenboys. 

"Toezeggingen door oud-voorzitter gedaan"
Volgens voorzitter Richard Langeveld van Buitenboys zijn de financiële toezeggingen aan de familie door de ex-voorzitter van de club gedaan en zijn deze afspraken niet schriftelijk vastgelegd. De opbrengst van de benefietwedstrijd is destijds volgens hem bij de club binnengekomen. Deze zou zo'n 4.000 euro lager zijn geweest dan aanvankelijk bekend was gemaakt.

"Familie heeft meer gekregen dan er is overgebleven"
Nadat de familie een flink deel van het geld gekregen had, moesten er volgens Langeveld nog allerlei kosten betaald worden. Zo vorderde het ticketbureau een bedrag van 17.000 euro terug. Ook kwamen er volgens hem rekeningen voor de huur van het stadion, voor sponsorborden, voor de beveiliging en voor kleding van de oud-voorzitter. Volgens Buitenboys kon het zo gebeuren dat er uiteindelijk meer geld aan de familie is uitbetaald dan er van de benefietwedstrijd is overgebleven.

Druk van de media
Het bestuur van Buitenboys zegt dat ze niet zomaar onder druk van de media ineens extra geld kunnen uitbetalen. Zij moeten immers ook aan de financiële gezondheid van de club denken. De club heeft een advocaat in de arm genomen en wil nog graag met de familie van Richard Nieuwenhuizen in gesprek. Maar volgens het bestuur van Buitenboys is op een uitnodiging hiervoor al drie keer negatief gereageerd.

reacties (24)

 • .\/\/.

   

  Dit zal mensen ook ontzettend motiveren om in de toekomst nog eens weer te doneren.

  reageer
 • Barbara

   

  Tijdens stille tocht hadden 12.000 mensen een heel andere mening over goedertierenheid, welwillendheid, verdraagzaamheid, medelijden, of mededogen dan dat hieronder aan reacties te lezen valt. Familie van de doodgetrapte grensrechter moest nog aan alllerlei "festiviteiten" meedoen om vooral de schok van buitenstaanders te kunnen bevredigen.Was het medelijden/leven en verontwaardiging over het gebeuren voor de organisatie maar enkele dagen groot? Schandalig om een familie als deze zo te kakken te zetten bij een boulevardprogrammaatje waar een advocaat zich ook nog graag laat zien. Moet dat nou zo, dat ook en advocaat nog een centje bij moet verdienen aan andermans leed?

  reageer
 • Emma

   

  Ik vind het ook een trieste vertoning, en als ik het zo lees is er geld beloofd wat niet komt, hartstikke fout. Maar uit dit nieuwsberichtje maak ik op dat de familie ( hun advocaat namens hun) naar het tv-programma gestapt is. En ja, als de familie een advocaat in de arm neemt verdient die eraan, dat is logisch.

 • Jan

   

  Goede les, laat na zon evenement dat geld storten op een notaris rekening.

  reageer
 • Brigit

   

  Een mondelinge toezegging is ook een toezegging. Daar moet je je ook aan houden. Dat het voor Buitenboys financieel anders uitpakt dan gedacht is vervelend, maar daar mogen de nabestaanden van Richard Nieuwenhuizen niet de dupe van worden. die hebben al genoeg geleden.

  reageer
 • Ron

   

  1700 euro kleding voor de oud voorzitter. Zucht.

  reageer
 • Hans B

   

  Ik lees nergens in het bericht dat de oud-voorzitter € 1.700 voor kleding heeft gekregen. We moeten ons wel aan de feiten houden. Wat dus volgens het bericht wel een feit is, is dat de oud-voorzitter een onbekend bedrag voor kleding heeft gekregen. Je reinste waanzin! Ik zou weleens willen weten waarom hij dat bedrag geclaimd heeft. Wat de rest van de zaak betreft is het op zijn minst stuntelig te noemen. Eerst met een groots gebaar aan de familie een cheque van ruim € 55.000 overhandigen, dan een bedrag van € 20.000 erop inhouden met de belofte dat de jongens dat later krijgen en vervolgens blijkt datzelfde bedrag aan andere kosten te zijn uitgegeven... Er is duidelijk iets mis en moet beslist nader onderzocht worden.

 • laat alle reacties zien
 • Franz

   

  17000 voor een Ticketbureau? Het was toch een benefietwedstrijd? Hadden ze best tegen kostprijs mogen uitvoeren of gratis!

  reageer
 • .\/\/.

   

  tja wat zal ik hier eens van vinden. Het is een lastig verhaal zo, ik weet zo snel ff niet wiens kant ik moet kiezen. U hoort later van me.

  reageer
 • .\/\/. (de èchte)

   

  Denk er rustig over na. Gebruik je dan wel even een eigen pseudoniem?

 • de accountant

   

  Je kan toch wel een tabelletje met de opbrengsten en de kosten produceren. Dan is de kous af. Die advocaten kosten Euro 200-300 per uur en kun je beter buiten de deur houden anders blijft er helemaal niets over.

  reageer
 • Vincent

   

  Kosten gemaakt voor een benefietwedstrijd? Dan is het nut van die benefietwedstrijd ook een beetje weg.

  reageer
 • Eric

   

  Haal alle borden met " respect " maar weg van het sportpark

  reageer
 • Tuuk

   

  Schandalig dat dit geld op is! Er is een benefietwedstrijd gespeeld en de opbrengst hiervan zou naar de nabestaanden gaan! Echt schandalig dat Buitenboys het geld in eigen zak heeft gestoken!

  reageer
 • mr

   

  Echt schandalig. Buitenboys had dat geld direct opzij moeten zetten. En nooit mogen aanwenden voor hun exploitatie.

  reageer
 • Rob

   

  Het geld is er niet meer?! Wie heeft zitten graaien! Dit heet diefstal

  reageer
 • M Janssen

   

  Hoe triest om over de rug van een overleden man via de pers je gelijk proberen te halen. Als er een geschil is kun je daarmee naar de rechter als je er onderling niet uit komt. Daar heeft de pers niets mee van doen. Alleen daarom al vermoed ik dat Buitenboys gelijk heeft en men op deze walgelijke manier druk probeert te zetten.

  reageer
 • Almere buiten

   

  Het wordt tijd dat gemeente eens een onderzoekje instelt naar de handel en wandel van deze club

  reageer
 • Loes van Ede

   

  Nieuwe voorzitter heeft makkelijk praten, tijdens de laatste ledenvergadering waren er nog al wat zaken erg duister. Geld verdwenen van D'alpe Dhuzes, rekeningen van de kledingleverancier. Dit is gebeurd terwijl dhr Langeveld ook in het bestuur zat. En nu betalingen aan de Fam. Nieuwenhuizen. Geld tekort na de herbouw van de kantine. Heeft deze club nog enig bestaansrecht. Financieel gezien niet......

  reageer
 • Lies

   

  Dan denk je dus dat je gedoneerde geld naar een goed doel gaat..

  reageer
 • J.

   

  Verbaasd me niets!!! Er is al jaren bekent dat Buitenboys 1 frauduleus zooitje is! Oud of nieuw bestuur iedereen heeft daar boter op zijn hoofd!!

  reageer
 • J.

   

  Verbaasd me niets!!! Er is al jaren bekent dat Buitenboys 1 frauduleus zooitje is! Oud of nieuw bestuur iedereen heeft daar boter op zijn hoofd!!

  reageer
 • Gea

   

  Jammer weer

  reageer
 • Ja

   

  Zijn die 30.ooo al op hebben ze snel er doorheen

  reageer
 • KC

   

  Het huidige bestuur heeft boter op zijn hoofd. Gewoon uitbetalen waar deze familie recht op heeft.

  reageer
 • Nvt

   

  Maakt ook niet uit hè in Almere waar je je kind op voetbal doet. Gewoon heel duur in vergelijking met dorpen om je heen. En het geld komt echt niet terug bij je pupil, junior.....(zie ook Fc Almere) Of heeft iemand beter ervaringen?? Hoor ik graag!!

  reageer
 • Frans breumer

   

  Heel duur ? Ga dan lekker met je kind op zwemles of paardrijden, voetbal is nog steeds de goedkoopste sport, en in de dorpen om je heen is het goedkoper, dat ligt aan de eigendom of huur van de velden. Maar waarschijnlijk loop jezelf wel met de duurste telefoon en rook je 2 pakjes sigaretten per dag, maar een beetje geld uitgeven voor gezond sporten vindt je al snel te duur. NVT ?

 • Bella

   

  Ik zou zeggen denk dat de jongens maar moeten gaan werken om uit huis te gaan denk dat ze genoeg hebben gehad

  reageer
 • Emma

   

  Genoeg gehad? Er is geld toegezegd, daar hebben ze recht op. Geld is nooit genoeg ter compensatie van het geleden leed.

 • Ed

   

  U denkt "dat ze genoeg hebben gehad" Wat is volgens u "genoeg" als je vader en echtgenoot is doodgeschopt? Denk nog even wat langer voordat u een reactie plaatst.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert