Urkers kiezen massaal voor trouwen, dorp in landelijke top 3

FLEVOLAND
Veruit de meeste verliefde koppels op Urk kiezen voor een huwelijk in plaats van een geregistreerd partnerschap. Bijna nergens in Nederland is het huwelijk populairder om je te binden voor de wet. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Op Urk heeft 97,9 procent van de mensen gekozen voor het huwelijk. Alleen op Vlieland (100%) en in de gemeente Oirschot (98,2%) ligt dit percentage hoger. 

In heel Flevoland is het huwelijk populairder dan een geregistreerd partnerschap. In Dronten is deze vorm nog het meest in trek, daar kiest één op de vier echtparen voor zo'n geregistreerd partnerschap. 

Op deze kaart van Nederland kun je zien voor welke rechtsvorm stellen hebben gekozen. Het cijfer slaat op het percentage huwelijken in de betreffende gemeente.

[https://localfocus2.appspot.com/599fd8341bd85]

reacties (7)

 • Jan01

   

  Het is weer wat landelijk nieuws omgezet naar een provinciale insteek. Eigen nieuws wordt niet meer gezocht of gemaakt bij deze omroep. Tijd voor nieuwe echte journalisten of hoofdredacteur. Op zoek naar achtergrond nieuws.

  reageer
 • Dick

   

  Stinkende jaloerse reacties hier.

  reageer
 • Schaapjes

   

  Ja snel trouwen en het eerste kind word altijd te vroeg geboren na +/- 7 maanden .

  reageer
 • .w.

   

  Al met al ik ben gelukkig getrouwd.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "In dorpen waar het huwelijk centraal staat, zijn ook de minste problemen." - ik ben heel benieuwd wat jij dan als "problemen" ziet. En ook of de mensen zèlf dat ook zo ervaren. Ik denk aan huiselijk geweld, depressie, verslavingen, problematische schulden...voor mij niet zeker of dat onder gehuwden minder voorkomt dan onder gehuwden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Frenky

   

  Volgens mij kun je dit alleen als iets positiefs zien. En toch doen mensen hieronder er alles aan om het slecht te laten lijken. Denk dat hun nooit gevraagd zijn.... Eigenlijk alleen maar triest voor ze.

  reageer
 • Sjon

   

  In dorpen waar het huwelijk centraal staat, zijn ook de minste problemen. Uiteraard zijn er weer altijd van die linkse reacties. Die beweren dat dat niet zo is. Maar zijn gewoon jaloers. Ik heb gesproken.

  reageer
 • Van Haven

   

  Wat een onzin. Of je trouwt of gaat samenwonen heeft niets te maken met overig gedrag. Het is een keuze die gemaakt wordt uit traditie of, zoals tegenwoordig vaak, omdat men het leuk vindt een groot feest te geven. Ik kom uit een erg traditionele omgeving ( gelukkig waren mijn ouders niet zo), ik ben dat ontvlucht, zo verstikkend, zo regels-opleggend, ik woon nu in een stad waar men zijn eigen keuzes mag maken, dat vind ik heerlijk. Ik ben getrouwd omdat dat destijds financieel gunstiger was, mijn kinderen wonen ieder samen met hun partners, ik verwacht niet dat zij gaan trouwen, geef hen groot gelijk, ik zie de meerwaarde er nl niet van.

 • Lies

   

  Hahahaha grapje zeker? Grootste onzin dat er bestaat, trouwen. En dat er geen problemen zijn komt omdat er niet over gesproken wordt want dat mag niet, vooral je mond houden

 • WilmaAlmere

   

  Sjon, geloof je het zelf. Als jouw huwelijk niet goed is in die dorpen, moet je voor een kerkeraad komen en praten ze net zolang tegen je in dat je wel bij elkaar blijft. De mensen worden geleefd en bang gemaakt door het geloof. Ik zou er nooit, maar dan ook nooit willen wonen. Hun kinderen ontsporen ook vaak en gebruiken veel drank en drugs.

 • Sander

   

  De feitelijke waarheid spreekt je, helaas voor je, ik gun je je mening namelijk, nogal tegen. Urk staat nogal bekend als een vrij onstuimig dorp zo nu en dan. En het minste problemen, nee, drank, jongerenoverlast en dergelijke zijn wel degelijk een ding in Urk. Jaloezie is overigens iets, dat gebaseerd moet zijn op iets wat je graag wil. Gezien het aantal mensen die naar Urk verhuizen, nja, ik denk niet echt dat Urk nou echt gewild is, onder wie dan ook behalve de mensen die er al wonen. Groetjes hè

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert