Ophef over brief Bureau Gelijke Behandeling Flevoland

ALMERE
Op Twitter wordt lacherig gereageerd op een brief die het Bureau Gelijke Behandeling Flevoland heeft gestuurd naar een uitzendbureau in Almere. Dit bedrijf had een vacature geplaatst voor een 'voorman'. In de brief werd het uitzendbureau erop gewezen dat de baan voor mannen én vrouwen geschikt was. Dat had duidelijk in de vacature moeten staan volgens de wet.

Een medewerker van het Bureau Gelijke Behandeling reageert: "We doen dit vaker. zoeken ook actief naar dit soort vacatures. Dat doen we zelf of stagiaires. Niet alleen als er geen man/vrouw bij staat, maar ook bij leeftijdsdiscriminatie." 

De brief wordt op Twitter belachelijk gemaakt vanwege een aantal spelfouten en mensen vinden het onnodig dat het Bureau Gelijke Behandeling Flevoland dit doet. Het uitzendbureau heeft een paar dagen later gereageerd op de brief.


reacties (13)

 • ikke

   

  Wat een ophef over niets. Als er voorman (m/v) in de advertentie had gestaan, was er niets aan de hand. Dus de woorden "vakman", "vroedvrouw" en "voorman" mogen gebruikt worden als er maar m/v achter staat.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Een brief vol sgrijffouten . Het bureau was al kansloos, opheffen en ons belastinggeld beter besteden voor echt belangrijke zaken.

  reageer
 • Kees

   

  Op onze advertentie waarin wij vroegen om een vakman (volgens Van Dale: iemand die zijn vak grondig kent), kregen wij ook een zelfde soort brief van dit bureau. Echter verwachtte dit bureau binnen twee weken een reactie van ons waarom wij onderscheid zouden maken tussen mannen en vrouwen. En ja hoor, twee weken later wederom een brief waarin wij gewezen werden op het niet beantwoorden van de eerste brief. De overheid steekt geld in een bureau als dit en medewerkers worden betaald om de krant zo goed als mogelijk uit te spitten in de hoop zoveel mogelijk bedrijven te vinden die zij kunnen aanschrijven om hen te attenderen op dit soort dingen? Als de vakman, waarin wij vroegen in onze advertentie, een vrouw was geweest, was zij zeker mans genoeg geweest om te solliciteren op onze openstaande functie van automonteur. Laat dit bureau door deze drukke werkzaamheden het echte werk niet liggen?

  reageer
 • Greta Grijpstra

   

  Ik heb nog een tip voor het Bureau Gelijke Behandeling. De man van een zittende Koningin mag niet meer dan prins ( en geen Koning) noemen. De vrouw van een zittende Koning mag zich Koningin (en geen prinses) noemen. Als dat nog geen ongelijke behandeling is. Bureau Gelijke Behandeling als je consequent bent dan doe je iets tegen deze discriminatie van mannen. Stuur Rutte een brief hierover.

  reageer
 • Gijs Steijn

   

  Mag vroedvrouw ook niet meer???

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Uhm...

   

  Wat een mooi leven heb je toch als je in een land leeft waarin je met zo'n brief door sommige mensen ook nog serieus genomen wordt.

  reageer
 • Sjaak

   

  Bgb doet zelf ook aan discriminatie. Geachte heer/mevrouw is toch echt uit de tijd, met geachte homo sapiens bereik je de gehele doelgroep.

  reageer
 • waterwijker

   

  De ronduit stupide reacties hier bewijzen maar weer eens dat zo'n Bureau Gelijke Behandeling dus nog steeds hard nodig is. Prima actie van ze, die brief! Spelling is inderdaad een verbeterpuntje, maar gezien het gemiddeld nog veel lagere niveau in veel reacties op deze nieuwsrubriek, niet iets om echt over te vallen. Wie 'bevestigd' schrijft waar 'bevestigt' ( 3e pers. enkelv. : stam + t) had moeten staan, kan beter aan zijn spelling gaan werken dan onterecht komen klagen over iets wat alleen maar te prijzen is.

  reageer
 • Harry Hopman

   

  Flink en dapper van u dat u niet anoniem reageert.

 • Harry Klein

   

  Hiermee bevestigd onze overheid haar overbezetting op alle fronten! Een sterk terugtredende overheid in dit soort onzin dossiers zou zeer gepast zijn. Opheffen dus!

  reageer
 • Willem Wateringer

   

  Wat maken we ons weer druk over niets. Zoeken ze volgende keer een mannelijke vroedvrouw???

 • HH

   

  Dus een consulent(e) klachtbehandeling verzint zelf de klachten? Raar. Gebrek aan zinvol werk?

  reageer
 • Paul

   

  Gelijk opheffen. Schande dat daar gemeenschapsgeld naartoe gaat.

  reageer
 • Krijn Klapman

   

  Wat een ridicule onzin. Hef dat bureau per direct op!

  reageer
 • Dirk

   

  heeft die subsidie club niks beters te doen soms ? trek de subsidie voor ze in en hef dat clubje op wat een dom gepraat zeg over een brief .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert