Kledingcontainers Leger des Heils overvol

ALMERE • Vr 25 augustus 2017 | 14:18 • Vrijdag 25 augustus 2017 | 14:18
In de Almeerse Stedenwijk en Waterwijk zijn de kledingcontainers van het Leger des Heils overvol. De kleding ligt op sommige plekken gewoon op straat. Het Leger roept op om volle containers direct te melden zodat ze actie kunnen ondernemen.

Volgens woordvoerder Jolande Uringa van het Leger zijn de containers zo vol omdat veel mensen hun kleding juist nu in de containers gooien. "De zomer loopt op zijn eind en het is ook nog eens vrij koud, daarom doen veel mensen hun zomerkleding weg."

Daarnaast kampt het Leger in Almere volgens Uringa met een personeelstekort. Ook zijn er veel ziekmeldingen geweest in de afgelopen weken. Om ervoor te zorgen dat de containers nog steeds geleegd worden, is er hulp van onder meer de collega's in Utrecht ingeroepen. 

Uringa zegt dat het Leger des Heils actie gaat ondernemen om de overvolle bakken te legen. "Voor ons is het ook ongunstig dat er kleding buiten de containers ligt." 




 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel