Kledingcontainers Leger des Heils overvol

ALMERE
In de Almeerse Stedenwijk en Waterwijk zijn de kledingcontainers van het Leger des Heils overvol. De kleding ligt op sommige plekken gewoon op straat. Het Leger roept op om volle containers direct te melden zodat ze actie kunnen ondernemen.

Volgens woordvoerder Jolande Uringa van het Leger zijn de containers zo vol omdat veel mensen hun kleding juist nu in de containers gooien. "De zomer loopt op zijn eind en het is ook nog eens vrij koud, daarom doen veel mensen hun zomerkleding weg."

Daarnaast kampt het Leger in Almere volgens Uringa met een personeelstekort. Ook zijn er veel ziekmeldingen geweest in de afgelopen weken. Om ervoor te zorgen dat de containers nog steeds geleegd worden, is er hulp van onder meer de collega's in Utrecht ingeroepen. 

Uringa zegt dat het Leger des Heils actie gaat ondernemen om de overvolle bakken te legen. "Voor ons is het ook ongunstig dat er kleding buiten de containers ligt." 
 

reacties (8)

 • John

   

  Ik wordt een beetje moe van het excuus van het leger over een tekort aan vrijwilligers.Kleding wordt niet opgehaald door een tekort aan vrijwilligers;maaltijden worden niet bereid omdat men twee maanden met vakantie is.Deze zwaar gesubsidieerde instantie lijkt er inmiddels op uit te zijn om de centjes binnen te halen en daar zo min mogelijk voor te doen.Ikzelf heb me twee jaar geleden aangeboden als vrijwilliger en vervolgens nooit iets van het leger gehoord dus ja......als je geen moeite doet om vrijwilligers te krijgen kom je ze op een gegeven moment vanzelf tekort.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Deze instantie ontvangt geen subsidie.

 • Ellnie

   

  Je kunt het natuurlijk ook ergens anders inleveren, zoals bij de Kringloper of het Voedselloket.

  reageer
 • Diny

   

  Dat is juist niet " netjes opgeruimd". Het glas wordt kapot getrapt, overal glassplinters. Je kunt er met je klene kinderen en je hond niet meer lopen. De rest verdwijnt als zwerfvuil in de wijk. Inderdaad, heel netjed. Als de bakken vol zitten, neem je het gewoon weer meenaar huis en wacht je af tot de boel weer geleegd is.

  reageer
 • Eddy

   

  Als je zier dat de container overvol is handel als volgt: 1. Neem de kleding weer even mee terug. Dan wordt het geen rommel op straat. 2. Bel het leger des heils. Dan weten ze daar ook waar ze hun schaarse personeel zo effectief mogelijk in kunnen zetten 3. Wanneer je ziet dat de container geleegd is: lever je kleding alsnog in

  reageer
 • wilhelmina

   

  op het Botplein/waterwijk is het al heel lang rommelig rond de kledingcontainer, soms is hij overvol en blijft de inlaadklep steken. In het verleden belde ik nog wel eens met het L.D.H, maar dat moeten ze zelf toch ook in kunnen plannen

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bea

   

  Overuren moeten worden betaald, en dan nog in een periode dat al veel personeel op vakantie is. Ik vind het vooral dom en asociaal dat mensen de zakken daar neerpleuren en er bewust een bende van maken. Neem de kleding gewoon weer even mee naar huis.

  reageer
 • Albert

   

  Misschien ben ik dom, maar even wat overuurtjes maken en het probleem is opgelost. Of kennen we het woord overuren niet meer..??

  reageer
 • almere

   

  taak voor de gemeente om troep wat op straat ligt weg te halen .

  reageer
 • Hopsakee

   

  Ja leg de verantwoording maar weer bij de gemeente neer, lekker makkelijk. Volgens mij ligt de verantwoording bij de mensen die het naast de containers donderen. Net als bij glasbakken waar men grote vazen en flessen die er niet in passen, er maar gewoon naast zet met de gedachte, dan ben ik er maar vanaf. In goed Nederlands noemt men dat asociaal.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert