Pas op! Grasaren gevaarlijk voor honden

ALMERE • Vr 25 augustus 2017 | 18:31 • Vrijdag 25 augustus 2017 | 18:31
Dierenarts Mariska Roeterdink uit Almere waarschuwt hondenbezitters voor grasaren. Met name in de zomermaanden kan het hoge gras gaan bloeien en komen de zogenoemde grasaren tevoorschijn. 

Grasaren zijn zaden met daaraan weerhaakjes. ''Deze maand heb ik al twintig honden binnengekregen die grasaren in hun vacht, poot of oor hadden.'' zegt de Almeerse dierenarts. Deze zaden kunnen door de weerhaakjes in de hond gaan zetten en zo ontstekingen veroorzaken. Een grasaar kan een gat in het trommelvlies veroorzaken of een infectie in de poot of huid. Ook kunnen de dieren hierdoor hoge koorts ontwikkelen. 

Volgens Roeterdink is vaker grasmaaien de enige oplossing voor het probleem. "Het is een drama. Als ik om mij heen kijk in de buurt dan vind ik het groen er niet uitzien". De gemeente Almere zegt niet van plan te zijn om vaker het gemeentegroen te gaan maaien. 


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel