Jaren '80 herleven met Surfdag Zeewolde

ZEEWOLDE • Za 26 augustus 2017 | 16:38 • Zaterdag 26 augustus 2017 | 16:38
Windsurfing back to the future! Met die slogan probeert een paar enthousiaste Zeewoldenaren surfen opnieuw op de kaart te zetten. Bij de Surfdag Zeewolde 2017 op het strand van recreatiepark RCN staat zaterdag alles in het teken van deze watersport.

In de jaren ’80 was windsurfen de volkssport van Nederland. Op het strand bij Zeewolde werd een aantal jaren de ANWB/NCRV Jongeren Surfdag gehouden, één van de grootste windsurf-evenementen van Nederland. Volgens de organisatoren was er toen in heel veel huishoudens een surfplank te vinden en hadden veel meisjes een poster van windsurfkampioen Stefan van den Berg boven hun bed hangen. Die hype was na een aantal jaar voorbij, maar de meeste mensen hebben nog steeds surfspullen op hun zolder liggen.

De duizenden mensen die in de vorige eeuw naar dat landelijke evenement kwamen zijn vandaag niet te vinden op het strand van Zeewolde, maar de sport trekt nog wel steeds jong en oud. Ondanks dat er heel weinig wind staat, worden er toch een paar wedstrijden gesurft. Ook worden clinics gegeven, van oude surfplanken wordt een kunstwerk gemaakt, er is muziek en je kunt oefenen met de nieuwste materialen op surfgebied. De dag wordt afgesloten met een barbecue. Als de Surfdag Zeewolde 2017 een succes blijkt te zijn, wil de organisatie het evenement vaker organiseren.

Deel artikel

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert