Aantal ww'ers voor het eerst sinds 2013 onder de 10.000

FLEVOLAND
Het aantal ww-uitkeringen in Flevoland is voor het eerst sinds de economische crisis gedaald tot onder de 10.000. In maart 2013 waren er voor het laatst minder dan 10.000 werklozen met een uitkering in onze provincie. Tot vorig jaar liep dit aantal steeds op.

WW versus bijstand
Een jaar geleden begon een stevige daling in te zetten. Volgens uitkeringsinstantie UWV is deze trend te danken aan de economische groei. De daling van ww-uitkeringen betekent volgens het UWV niet dat er meer uitkeringsgerechtigden naar de bijstand doorstromen. '' Een deel gaat naar de bijstand maar gelukkig vindt het grootste gedeelte werk", aldus Jeroen Schuil van het UWV. 

De doorstroom naar de bijstand was het laagst op Urk en het grootst in Almere. Volgens cijfers vanaf  31 december vorig jaar worden in Flevoland meer ww-uitkeringen verstrekt dan gemiddeld in Nederland. Namelijk 5,1 procent tegen 4,6 procent. 

Vooral werk in handel en zorg
De grootste kansen maken werkzoekenden in Flevoland in het uitzendwerk, groot- en detailhandel en de sector zorg & welzijn. Deze bedrijfstakken zijn volgens het UWV oververtegenwoordigd in Flevoland ten opzichte van de rest van Nederland.

reacties (8)

 • Gekke Gerrit

   

  Is toch te gek voor woorden, grootste aantal bijstanders in Flevoland, en dan gaan ze miljoenen in Floriade pompen? Horen de burgers niet eerst geholpen te worden??

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  WW is geen bijstand en de Floriade wordt niet door UWV of het sociale budget van de gemeente betaald. En wat doet u thuis om 14:16?

 • Emma

   

  De economie trekt aan, dus het aantal banen groeit. Dat geldt ook voor de Flevopolder. In sommige sectoren is het al moeilijk om aan geschoold personeel te komen, zoals in de horeca. Maar positief nieuws is voor sommigen niet okee, dat wordt gelijk de grond in geboord ...

  reageer
 • nico

   

  niet alleen geschoold , maar ook ongeschoold personeel ik krijg soms de vraag van onze onderaannemers of ik nog personeel weet. dan gaat het om grondwerk ,en binnenmontage in bedrijven.

 • Cor

   

  Bijzonder jammer vind ik het dat er ook mensen zijn, welke na de W.W. NIET in aanmerking komen voor een Bijstandsuitkering en dus €0.00 krijgen.

  reageer
 • Flevolander

   

  Het smerige van dit soort dingen: als ze het even uit komt dan telt men de mensen in de bijstand de ene keer wel en de andere keer niet mee. Dan zijn de absolute aantallen ook niet meteen alles bepalend. Hoe groot is de bevolkingsdichtheid? Over hoeveel percentage van de "werkende bevolking" gaat het hier? Da's ongeveer hetzelfde roepen dat de criminaliteit is afgenomen. En dat is dus ook gewoon NIET waar. Het aantal aangiftes neemt af. Mensen hebben door dat er met veel ( heel veel aangiftes gewoon helemaal niets gebeurd) Aangifte wordt vaak alleen nog maar voor de verzekering gedaan.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Deze halleluja-mededeling heeft geen enkele waarde, zolang niet ook wordt aangegeven hoeveel van die ex-WW'ers naar de bijstand gaan EN hoe het met de uitstroom uit de bijstand gesteld is. In de jaren 80 van de vorige eeuw was de WAO de afvalbak van de arbeidsmarkt, maar deze bleek onbetaalbaar. Heden ten dage mogen mensen die buiten de boot vallen een armoedig bestaan leiden als ZZP'er of in de bijstand. Dat kost minder geld, maar heeft grotere maatschappelijke gevolgen omdat dergelijke armoei erfelijk is. Een politieke visie hierop komt niet verder dan de jaarlijkse begroting of, in het gunstigste geval, de duur van een kabinetsperiode. En dat is jammer, want beleid hiervoor zou minstens 10 jaar vooruit moeten kunnen kijken.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bas

   

  “De doorstroom naar de bijstand was het laagst op Urk en het grootst in Almere.”

  reageer
 • kees d.

   

  Mogelijk ook een groot verschil in het inwoners aantal?

 • AB

   

  En het zou nog een stuk minder zijn als ze niet alle 'spook'wwers mee zouden tellen. Mensen zoals ik met een fulltime baan die nog een aanvulling krijgen en sollicitatieplicht hebben. Wat een ongelovelijke ambtenarij daar bij t uwv

  reageer
 • nico

   

  dat heb ik ook 1 keer meegemaakt in mijn leven. ik had toen werk aangenomen waar ik `n stuk minder mee verdiende. ik heb toen ook `n aanvulling gehad (tijdelijk). maar voor de rest nu 45 jaar achter mekaar fulltime gewerkt. en alle soorten werk aangenomen . ik zeg maar zo , als je wil werken ...............

 • Tamara

   

  Een fulltime baan hebben en dan nog een aanvulling krijgen... daar slaan we de plank ook al mis denk ik

 • KC

   

  Hoeveel zitten er in de bijstand?

  reageer
 • Maartje

   

  Precies dat wordt genoemd hoor. In Almere is het grootste aantal in de bijstand gekomen

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert