Stel (80) bedient al halve eeuw weegbrug

KRAGGENBURG
Graan, bieten, wortelen, aardappels en zelfs kippen hebben ze gewogen op hun weegbrug. Al een halve eeuw bedienen Jan en Stien Kaak de weegbrug in Kraggenburg. Ze zijn beiden 80 jaar en werken nog steeds met veel overgave en plezier.

Dag en nacht staat het stel klaar om de vrachtwagens met landbouwproducten te wegen. De weegbrug stamt uit het begin van Kraggenburg en is de oudste van Flevoland. Monumentenzorg heeft al belangstelling getoond voor de oude weeginstallatie.

Het jubileum wordt niet groots gevierd en gaat eigenlijk stilletjes voorbij. "Ineens is het zover. We hadden het zelf ook niet echt door", aldus Stien en Jan Kaak. Het stel zegt nog wel 10 jaar te willen doorgaan. 

reacties (2)

 • Piet

   

  De gemeente is eigenaar van de weegbrug, de fam Kaak bediend /beheerd de weegbrug. Daar zou dus ook een kansloze jongere kunnen staan

  reageer
 • Boer Jaap

   

  Ga je op deze brug werken dan loop je vol spinnerag.

 • Steven Stedenwijk

   

  Van wie is dat ding? Vreemd dat op deze manier feitelijk een baan bezet wordt gehouden door mensen met AOW en pensioen. Of is dat vanwege het bijhorende huis?

  reageer
 • JanB

   

  Zoals in de reportage duidelijk wordt aangegeven is de weegbrug van de familie Kaak zelf! Dus er wordt geen baan bezet gehouden zoals je suggereert. Zij mogen toch met hun eigendom doen wat zij zelf willen of niet? Of moeten zij verplicht achter de geraniums blijven zitten?

 • Ellie

   

  Eigen bedrijf snap je wel eigen baas

 • Schaapjes

   

  Wat een gezeur. Ik denk dat deze functie niet meer vrijkomt als deze beste mensen stoppen. En daarbij vind tegenwoordig maar eens een jongere die handmatig iets wil bedienen. Zonder scherm zijn ze kansloos!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert